Jump to content

profesionalna-opća


anonimno

Preporučene objave

molim da mi netko odgovori kolke su mi šanse da sad na obnovi postupka dobijem opću nesposobnost.no da pojasnim prije godinu dana bio sam na komisiji gdje sam dobio profesionalnu 20-80 tada još nisam imao RVI samo status dragovoljca,no sada imam rvi 20 % privremeno drugostupansko PTSP i imam još jednu dnevnu bolnicu i par nalaza od kontrola psihijatra gdje piše da je pogoršanje i diagnoze F 43.1 chr i F 42.1 i sad me interesira dal je tko imao sličan primjer i dao na obnovu postupka i dobio opću

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napisah gotovo cijeli post i onda mi se ugasi komp i ode sve kvragu.Sada ću malo kraće.

-Kada utvrdi da kod osiguranika postoji invalidnost, vještak utvrđuje je li nastala profesionalna nesposobnost za rad ili opća nesposobnost za rad.

-Vještak će donijeti nalaz i mišljenje da postoji profesionalna nesposobnost za rad kada utvrdi da je radna sposobnost osiguranika trajno smanjena za više od polovice prema tjelesno i psihički zdravome osiguraniku iste ili slične naobrazbe, ali da još postoji preostala sposobnost za rad na poslovima prema kojima se ocjenjuje radna sposobnost osiguranika odnosno za rad na drugim poslovima.

-Vještak će donijeti nalaz i mišljenje da postoji opća nesposobnost za rad kada utvrdi da je kod osiguranika radna sposobnost trajno smanjena za više od polovicu prema tjelesno i psihički zdravome osiguraniku iste ili slične naobrazbe i sposobnosti i da kod njega nema preostale radne sposobnosti.

 

Kako za donošenje odluke o općoj nesposobnosti veliku ulogu igraju i ostale bolesti koje su od utjecaja na stanje tvoga organizma i radne sposobnosti, tako je isto bitno koliko imaš godina, radnog staža, završena stručna sprema i kojeg je profila.Kod opće koeficijent za izračun mirovine je 1 dok je kod profesionalne 0.8.Kod podnošenja prvog zahtjeva te bolesti mogu utjecati na omjer posljedica rata-van toga ( no i tu možemo samo nagađati jer sve ovisi o mišljenju i nalazu vještaka).

Kod tebe s obzirom da si prvi puta dobio omjer bez statusa HRVI 20-80 postoji velika mogućnost da ti se taj omjer poveća.S obzirom ,kao što si rekao na pogoršanje bolesti postoji mogućnost mada bi bila veća , kada bi s obzirom na pogoršanje imao i dijgnozu F 62.0.Na žalost teško je bilo što prognozirati jer s obzirom na recimo približno istu medicinsku dokumentaciju donose se različite odluke, netko sa lošijom dokumentacijom prođe bolje dok onaj sa dokumentacijom koju bi si svatko poželio prođe gore ( ovo ne govorim na pamet nego iz iskustva).Puno sreće

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

prije godinu dana bio sam na komisiji gdje sam dobio profesionalnu 20-80 tada još nisam imao RVI samo status dragovoljca,

 

A koje si tada dijagnoze imao i koliko bolničih liječenja ( sveukupno mislim i ležanja u bolnici i dnevnih bolnica ) ? I od kada se liječiš ( od koje godine ) ?

 

Zanima me jer ja imam sličan slućaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

imao sam iste dijagnoze,samo PTSP nije bio kronični,a sad imam kronični.liječio sam se dva puta u dnevnoj i liječim se od 98 god.

 

Ma ja imam sličan slućaj. Liječim se od 2000 gd., imam PTSP kronični. Prije rata bio zdrav jer imam liječničku dokumetaciju prije upisa u srednju školu ( unutarnjih poslova) od nadležnih doktora iste.

 

Po završetku škole bio u SJP 3 i po godine u ratu i još 3 nakon njega.

 

Imam ukupno 6 bolničkih liječenja ( dnevne plus ležanja ), od MUP-ove komisije proglašen nesposobnim za policajca uslijed oboljenja tijekom rada u službi dok je trajao Domovinski rat.

 

Nakon toga bio kod vještaka i rekao mi je da idem u mirovinu ali nije rekao ništa više.

 

Čekam rješenje sveki dan. :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija