Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
upitnik

darovni ugovor za polovicu stana

Preporučene objave

Živim u stanu od 25 čm koji je suprugino vlasništvo koje je stekla prije stupanja u brak. Kupujem svoju prvu nekretninu, a stan od 25 čm u međuvremenu bit će prodan i u vlasništvu treće osobe. Budući da se radi o mojoj prvoj nekretnini, a moja supruga u trenutku upisa vlasništva neće imati niti jednu nekretninu, platit ću porez na kupovinu nekretnine za kvadraturu koja premašuje 65 čm - je li to točno tumačenje zakona? Mogu li nakon upisa vlasništva darovnim ugovorom darovati suprugi polovicu novoga stana te hoće li ona morati platiti porez na to? Hvala unaprijed na odgovoru.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Evo, ovako, iz prakse znam da bez obzira što vaša supruga ima manji stan, koji ćete prodati, nećete platiti porez, jer u biti rješavate stambeno pitanje za vas dvoje. Ako sam u krivu, neka me netko ispravi.

Možete darovati supruzi polovicu stana, a možete ga kupiti i oboje na jednake dijelove. Ako ga darujete, neće platiti supruga porez, jer se između bračnih drugova ne plaća

P!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala. Vaš pseudonim odgovara Vašem ponašanju na forumu. Znači preostaje mi da uz prijavu nekretnine podnesem zahtjev za neplaćanje poreza zbog spomenutih razloga?!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Prijavit ćete porez na promet nekretnina, a u njemu ćete naznačiti da vam je prva nekretnina (ima posebna rubrika) i da tražite oslobodjenje. Ma sve će vam reći u Poreznoj.

Hvala na komplimentu!

P!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×