Jump to content

darovni ugovor za polovicu stana


upitnik

Preporučene objave

Živim u stanu od 25 čm koji je suprugino vlasništvo koje je stekla prije stupanja u brak. Kupujem svoju prvu nekretninu, a stan od 25 čm u međuvremenu bit će prodan i u vlasništvu treće osobe. Budući da se radi o mojoj prvoj nekretnini, a moja supruga u trenutku upisa vlasništva neće imati niti jednu nekretninu, platit ću porez na kupovinu nekretnine za kvadraturu koja premašuje 65 čm - je li to točno tumačenje zakona? Mogu li nakon upisa vlasništva darovnim ugovorom darovati suprugi polovicu novoga stana te hoće li ona morati platiti porez na to? Hvala unaprijed na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo, ovako, iz prakse znam da bez obzira što vaša supruga ima manji stan, koji ćete prodati, nećete platiti porez, jer u biti rješavate stambeno pitanje za vas dvoje. Ako sam u krivu, neka me netko ispravi.

Možete darovati supruzi polovicu stana, a možete ga kupiti i oboje na jednake dijelove. Ako ga darujete, neće platiti supruga porez, jer se između bračnih drugova ne plaća

P!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija