Jump to content

kupio sam stan


anonimno

Preporučene objave

Jedno praktično pitanje.Kupio sam prvi stan u životu, pa sam malo zbunjen.Potpisali smo kupopr.ugovor, ovjeren je kod bilježnika, stan je isplaćen u cjelosti;platio sam i porez.I sada bi trebao na gruntovnicu - ŠTO MI JE TU BITNO? I trebao bi prijaviti režije - ono struja, voda, kako to ide - molim pomoć.Mjesto radnje Zagreb - Maksimir

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A ja ću ti odgovorit otprilike-možda tu neko vičniji tim poslovima nešto dopiše. Za uknjižbu prava vlasništva u zemljišnu knjigu (gruntovnicu) ti osim ovjerenog ugovora treba i tzv. tabularna izjava-izjava prijašnjeg vlasnika da dopušta upis tebe kao novog vlasnika. I izjava mora biti ovjerena. Obično je ta izjava sadržana u ugovoru pa provjeri. Treba ti i propisani obrazac i platit 250 kuna. Ako te zastupa punomoćnik priložiš i punomoć. Sve to riješiš u zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog suda tj. gruntovnici. Mislim da je u Zagrebu gruntovnica u NSB-u, pa se valjda tamo i predaje zahtjev. Što se ovih komunalija tiče, ne znam kako to ide. Najbolje je da nazoveš vodovod, hep i plinaru i pitaš što trebaš napraviti da sebe prijaviš kao korisnika tih usluga za taj stan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Komunalije

 

Bivsi vlasnik ti mora dati zadnje uplatnice (placene), napravite zapisnik za brojila (voda, struja, plin) iskopiraj kupoprodajni ugovor, te se prijavi kao novi korisnik...vazno ukoliko nisu racuni placeni imat ces problema jer hep ne interesira tko je taj koji nije platio vec iskljucuju...isto tako i plinara a ni s vodoopskrbom nije bolje....dakle uplatnice, zapisnik i kopija kupoprodajnog ugovora. Ne ceka se puno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija