Jump to content

kamate na obiteljsku invalidninu


anonimno

Preporučene objave

Trebalo bi malo više podataka:

- da li ti je bilo priznato pravo na obiteljsku invalidninu drugostupanjskim rješenjem pa je kasnije pravo prestalo (npr. u prevođenju) ili

- si drugostupanjskim rješenje odbijen sa zahtjevom pa si dobio upravni spor protiv tog rješenja.

- također bi valjalo znati koje je pravno stajalište u obrazloženju svoje presude zauzeo upravni sud (da li je predmet vraćen na ponovni postupak ili je osnaženo prvostupanjsko rješenje...).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Temeljem čl.42.st2 zakon o upr sp- tužba je uvažena a kako je protekao rok za provođenje revizije prvostupanjskog rješenja smatra se da je dana suglasnost na to rješenj i ostaje na snazi rješenje prvostupanjskog tijela od 21.studenog 2002.-to je presuda Upravnog suda od drugog puta aa prvi put MI JE UPRAVNI SUD presudio 1999 god temeljem čl 39.st2 zak o up spor kojim je poništilo osporeno rješenje i tuženo tijelo /MOBMS/i Trebalo je donesti novo rješenje GDJE JE TREBALO ZATRAŽITI NALAZ I MIŠLJENJE DRUGOST LIJEČNIČKE KOMIS a kako to nije učinilo nije bilo temelja za odlučivanje o mojoj žalbi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Temeljem čl.42.st2 zakon o upr sp- tužba je uvažena a kako je protekao rok za provođenje revizije prvostupanjskog rješenja smatra se da je dana suglasnost na to rješenj i ostaje na snazi rješenje prvostupanjskog tijela od 21.studenog 2002.-to je presuda Upravnog suda od drugog puta.

 

Imaš pravo na isplatu iznosa obiteljske invalidnine počevši od dana koji je naveden u izreci prvostupanjskog rješenja od 21.studenog 2002., a kojeg je Upravni sud osnažio svojom presudom - sa ev. promjenama u iznosima od tada do danas - ali nemaš pravo na zatezne kamate jer ti je tek sada prvi put priznato pravo na obiteljsku invalidninu (upravni postupak je neizvjestan, nekima za prvo ostvarivanje statusa HRVI-a treba i više godina - kada ga ostvare nema kamata već pravo ide od zahtjeva, kao i kod tebe).

Doduše, poznato mi je da su neki pokušali sudski, ali do sada nisam vidio :-D niti sam čuo :lol:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija