Jump to content

Parental Alienation Syndrome


anonimno

Preporučene objave

Da li itko zna kako se ovaj sindrom kaze na hrvatskom ili ste culi nesto za to?

 

Procitao sam ovaj clanak na nekoj americkoj web stranici i oni kazu:

 

"The parental alienation syndrome (PAS) is a childhood disorder that arises almost exclusively in the context of child-custody disputes. Its primary manifestation is the child’s campaign of denigration against a parent, a campaign that has no justification. It results from the combination of a programming (brainwashing) parent’s indoctrinations and the child’s own contributions to the vilification of the target parent. When true parental abuse and/or neglect is present, the child’s animosity may be justified and so the parental alienation syndrome explanation for the child’s hostility is not applicable."

 

Ako znate nesto o tome, javite se! Hvala!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li itko zna kako se ovaj sindrom kaze na hrvatskom ili ste culi nesto za to?

 

Koliko znam, to bi bio - sindrom djetetove otuđenosti od roditelja...onoga s kojim ne živi nakon razvoda oca i majke..

 

Egocentrizam roditelja i "pranje mozga" djetetu potencira i razvija ovaj sindrom. Dijete je u početku pasivan objekt koji sluša, a s vremenom aktivno sudjeluje i doprinosi u klevetanju, blaćenju odsutnog roditelja..Pa tako ovaj sindrom ima tri pojavna oblika, ovisno o jačini ispoljenog odbijanja komunikacije, netrpeljivosti i sl.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

kad djecu u 2 godine vidite 4 puta onda vam se djeca ne zele javljati na telefon i gube svaku emotivnu i fizicku vezu sa vama a to se uglavnom odnosi na oceve sa kojima ne zive jer im njihove majke brane kontakte i odgajaju peru mozak tako da im brisu sjecanje,ulogu i autoritet oca kao ravnopravnog roditelja a sve uz legalizaciju centara za socijalnu skrb i ministartsva zdrastva .

nepopravljiva steta iz osobnog iskustva

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

PAS - pojava da se dijete nakon rastave slaže s jednim, a odbacuje drugog roditelja. Najčešće je takav fenomen izražen u blagom obliku, međutim u oko 8% slučajeva može doći do potpunog odbijanja kontakta s odbačenim roditeljem. Postoji niz faktora koji utječu na razvoj PAS, npr. osobnost oba roditelja (narcistička povreda nakon razvoda, osvetoljubivost, korištenje djeteta za vlastite emocionalne potrebe, a s druge strane pasivnost, nedovoljna empatija prema djetetu, egocentrizam...), dob i kognitivni kapacitet djeteta (adolescenti češće odbacuju), konflikti zbog razvoda itd...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija