Jump to content

Darovni ugovor


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Suprug i ja živimo s njegovim roditeljima i da bi smo imali pravo na povrat poreza na stambeni kredit moramo imati vlasništvo nekretnine.

Koje papire treba popuniti i gdje otići da bi se napravio darovnu ugovor kojim roditelji ostavljaju nekretninu sinu?

Također suprugov otac ne radi nigdje a majka ima malu mirovinu. Možemo li oca prijaviti kao uzdržavanu osobu?

i imamo li onda pravo to navesti kao odbitak na poreznoj prijavi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Da biste imali pravo na povrat poreza za stambeni kredit ugovor o kreditu mora biti za baš tu nekretninu u kojoj živite i to vam mora biti prva nekretnina u vlasništvu vas i supruga. Ako su ti uvjeti zadovoljeni onda imate pravo na povrat. Budući da u trenutku dobivanja kredita niste bili vlasnici nekretnine ćini mi se da neće imati pravo na povrat. No, treba sve dobro provjerit što piše u ugovoru o kreditu.

2. Kad biste sada napravili darovni ugovor on bi važio za povrat poreza za 2007. godinu. Inače, darovni ugovor piše odvjetnik ili netko pravne struke a zatim se ovjerava u javnog bilježnika a poslije toga se sa jednim originalom ide u zemljišne knjige gdje se podnosi zahtjev za upis tj. promjenu vlasništva.

3. Suprugova oca možete staviti na poreznu karticu kao uzdržavanog člana sa faktorom odbitka 0,50. Potrebno je to dokumentirati sa izvodom iz matične knjige rođenih ako će ga na olakšici koristiti suprug ili vjenačni list i prethodno navedeni izvod iz matične knjige rođenih ako ćete ga na olakšici imati vi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E da, zaboravila sam još napomenuti da morate od HZMO dobiti potvrdu da suprigov otac nema nikakva primanja. To se isto prilaže uz obrazac DOH. rok priajve 28.02.2007. za povrat poreza koji je uplaćen u 2006. godini. Inače, možete odmah izmijeniti obrazac PK i suprugova oca staviti na olakšicu i tako će vam plaća biti veća i ne trebate čekati kraj godine za povrat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija