Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Anonimno

Darovanje i porez

Preporučene objave

Molim za mišljenje:

 

Otac je prodao zemljište i taj novac želi podijeliti na 3 dijela i dati svakom djetetu po 1/3. Da li treba raditi kakav ugovor o darovanju ? Da li se na to darovanje plaća porez ? Iznos po djetetu premašuje 100.000 kn. To pitam da na mojem tekućem ne bi bila nekome sumnjiva ta doznaka.

Hvala !

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Prema zakonu o porezu na nasljedstva i darove porez ne plaćaju bračni drug, krvi srodnici u ravnoj liniji, te posvojenici itd.. Da biste izbjegli moguće sumnje oko porijekla novca bilo bi poželjno da otac napravi darovni ugovor u kojem će navesti koliko kome novca daruje. To naravno treba ovjeriti u bilježnika. Kao dokaz odakle ocu novac u članku ugovora o darovanju možete navesti po kojem ugovoru o kupoprodaji nekretnine je dobio taj novac.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×