Jump to content

dragovoljac ?


anonimno

Preporučene objave

Ako ko zna što mi je raditi? Imam 60 dana u HV do 15.02.1992. U jna sam bio 7 mjeseci . Oslobođen na 2 god.To znaći da nisam regulirao vojnu obvezu, to jest nisam imao obavezu sudjelovanja uprićuvnom sastavu.Po zakonu bi trebao dobiti status dragovoljca. Međutim u uredu za obranu kažu da nemogu dobiti status dragovoljca jer oni imaju zaveden datum odlaska i izlaska iz jna ali nema zavedeno o mojoj nesposobnosti, što bi ja trebao dokazati vojnom knjižicom koju nemam.Zna se da je vojni rok bio tada 12 mjeseci i nemaju zavedeno da sam imao obavezu sudjelovanja u prićuvnom sastavu.Sad da ja moram to dokazivati , a kako?Što bi bilo da tražim potrvdu da sam regulirao jna 1990 , opet mi nebi dali potvrdu !Prava ludnica!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lipi potdrav svima na forumu , posebno onima najaktivnijima ! E ovako , dragovoljac sam DR od 01.09 1991 . Umirovinu sam poslan 01.09.2006.god.kao DVO zbog profesionalne nesposobnosti za rad ali da vas više ne zamaram sa tim imam jedan drugi "problem" za razdoblje od 01.09.1991. do 15.04.1993 vodim se u dvije postrojbe (pričuvnoj i gardijskoj) mada sam bio samo u jednoj i primao samo jednu plaću što je i normalno i virujte mi da više ni sam neznam u kojoj sam bio jer mi obe postrojbe daju uredno potvrdu o pripadnosti . Evo da malo bolje pojasnim , prvi ugovor sam potpisao 1991.god u pričuvnoj brigadi koja je imala jednu djelatnu bojnu i u toj brigadi sam ostao do njezina gašenja 31.12.1999.god .Ali evo problema , nemam niti jedan dan prekida od 1991 do umirovljenja ali imam prekid DVS od 15.04.1993 do 2006 kada sam ponovo potpisao ugovor u toj istoj pričuvnoj postrojbi . Raskid ugovora sam dobio od gardijske brigade i to u rješenju stoji da je raskid na moj osobni zahtjev , ali ja taj zahtjev nikad nisam podnio jer nisam ni bio u toj postrojbi ali to me onda nije smetalo jer mi je bilo svejedno dali sam pod ugovorom ili ne , onda je bilo bitno ratovati i bio sam premlad da bih razmišljao o budućnost ,živilo se i ratovalo dan za dan.Zanima me kako su to mogli napraviti. Ratni put mi je napisala pričuvna postrojba jer su svi moji zapovijednici bili u njoj a ta gardijska postrojba mi i ne može izdati ratni put jer nisam bio kod njih ali raskid djelatne vojne službe su mi mogli napraviti.

KAKO???? :-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija