Jump to content

Jednakost i ravnopravnost


PrEsVeTli

Preporučene objave

Sad me neki budu mrzili, ali ne iz naših redova, ali me zanima samo jedna stvar a to je:

 

a) psiholog pod imenom x ide na fakultet sa psihologom pod imenom y. Zajedno se druže prekonekoliko puta se naliju pive tako da jedan drugome govore Vi. Zajedno izlaze na ispite i zajedno ih završavaju, nekako se dogodi da zajedno i diplomiraju i onda psiholog x preko strica dobije posao u KB Dubrava a psiholog y dobije posao u OB Pazin. Mene nešto opići i odo ja do najbližeg tj do onog u Pazinu, on napiše svoju dijagnozu a povjerenstvo lijepo kaže NE MOŽE AJDE TI U DUBRAVU gdje mi tu istu dijagnozu napiše psiholog x i povjerenstvo kaže BRAVO VIDITE DA TO NIJE PROBLEM. E sad nek mi neko objasni u čemu je kvaka, da li to pofesija sere sama po sebi ili je najbitniji onaj štambilj dolje na kraju dijagnoze. :-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E sad nek mi neko objasni u čemu je kvaka, da li to pofesija sere sama po sebi ili je najbitniji onaj štambilj dolje na kraju dijagnoze

 

krenut cu od pretpostavke da ti sve ovo stvarno ne kuzis, a ne da si ovo napisao kako bi ti preostala cetvorica ovdje dezurnih pohitala u pomoc i naredala niz pateticnih hvalospjeva onima koji su vas nastancali u ovolikom, u svjetskim razmjerima apsurdnom i nevjerojatnom broju.

 

pri tome cu, za raziku od bigfoota, svoj post smjestiti ne u caffe vec u pravni podforum i pri tome objasniti kakve veze ima medicina i pravo.

 

drzavni odvjetnik je pravnik, doktor medicine je lijecnik.

 

temeljno pravo i duznost drzavnog odvjetnika, a on je pravnik, je progon pocinitelja kako kaznenih, tako i prekrsajnih djela pri cemu isti nije vezan formalnom kaznenom prijavom vec je u svom djelovanju ne samo ovlasten vec i duzan reagirati po svakom saznanju o djelu i pocinitelju.

 

jedan od psihijatara koji vas stanca, a za kojega doduse ne znam gdje je diplomirao, u javnom istupu 2005 godine kaze ovo:

 

"psihijatrima, koji su dovedeni u nezahvalnu situaciju, pa često stanje pacijenta prikazuju ozbiljnijim nego što uistinu jest. Svjesni su, objašnjava, da pri tome čine blaži stručni propust, ali s druge strane braniteljima osiguravaju postotak invalidnosti neophodan za preživljavanje."

 

http://www.slobodnadalmacija.com/20051106/novosti02.asp

 

nadlezni drzavni odvjetnik, cini se, ne cita slobodnu dalmaciju, ili se ne slaze sa mnom (u sto mi je tesko povjerovati) da bi ovakvim, kako to proizlazi iz gornjeg citata, SVJESNIM prikazivanjem, a nakon toga i ovjeravanjem u svojstvu sluzbene osobe, stanja pacijenata ozbiljnijim nego sto isto doista jeste, sve s ciljem kako bi se istome omogucilo "osiguravanje neophodnog postotka invalidnosti", osim "blazeg strucnog propusta", pored objektivnih ostvarena i sva subjektivna obiljezja jednog kaznenog djela.

 

buduci da nadlezni do ne cita slobodnu ili se ne slaze s navedenom ocjenom ovakvog postupanja, konkretnog psihijatra nitko ne poziva da svoja saznanja o eventualnom kaznenom djelu, ili tocnije kaznenim djelima buduci da je, kako psihijatar to navodi, rijec o uobicajenoj pojavi i koja isti ocito ima i kojih se isti ne libi niti javno iznjeti, iznese i objasni jednom pravniku, onome po definiciji duznom sprijecavati ovakve pojave.

 

prodje godina ii dvije, pa ista slobodna, buduci da se neometano i namjerno, kako to navodi konkretni psihijatar s diplomom, cine "blaze strucne pogreske", uslijed koje imamo ptspovaca kao niti jedna druga zemlja na kugli zemaljskoj, sazna i napise i ovo:

 

http://www.slobodnadalmacija.hr/20061215/novosti01.asp

 

sto znaci da su jedni drugi drzavni odvjetnici, dakle pravnici (jer je ovo pravni forum kako se to voli naglasavati) posebno ustrojeni, nadlezni i ovlasteni djelovati na cijelom teritoriju rh nasli osnove sumnje u postupanju jednog drugog psihijatra, bit ce onakvog kakvog je prije godinu dana opisao onaj drugi psihijatar koji sada kaze ovo:

 

"Dijagnoza PTSP-a ima političke i društvene implikacije, a onaj tko ju je nekritično dodijelio sam snosi profesionalnu i etičku odgovornost."

 

a na pravniku (na pravnom smo forumu, zar ne?) je da ocijeni da li pored "eticke" i "profesionalne" odgovornosti u "nekriticnom dodjeljivanju" odredjenih dijagnoza koje bez iznimke sluze za stjecanje konkretnih materijalnih prava ima i jos neke, daleko konkretnije i kaznjive odgovornosti.

 

e sada, onaj drugi psihijatar, onaj cija su "strucna" misljenja pisana u danima kada isti uopce nije bio fizicki prisutan na radnom mjestu, opet u javnom mediju na istom linku kaze ovo:

 

"takve dijagnoze u bolnici nisam potpisivala samo ja nego i drugi psihijatri"

 

iz cega bi proizlazilo da je rijec o masovnoj pojavi i da su se ti tamo strucnjaci sa diplomom iz psihijatrije, cini se, malo zaigrali potpisujuci raznorazne papirice sa dg iz domene F raznim subjektima, a kasnije iste, temeljem tih papira, stavljali na teret drzavnom proracunu, odnosno svim gradjanima ove zemlje.

 

iskreno se nadam da ce nadlezni drzavni odvjetnik (to je pravnik, na pravnom smo forumu) ovaj put procitati slobodnu ili legalis prije intervencije ovdasnjeg moderatora, pa, sukladno svojim ovlastima, popricati sa "majkom vojnickom" s ciljem utvrdjivanja o kojim ona to "drugim psihijatrima" koji "potpisuju" govori, tko su oni, sto to potpisuju, zasto to cine i smiju li oni to tako.

 

nadam se da si sada shvatio u cemu je "kvaka" sa psihijatrima i njihovim diplomama, a uvjeren sam i da ti se ne svidja ovo sto je napisano.

 

buduci da ti se ne svidja, vjerojatno nisi niti sretan sto ista objava stoji javno objavljena, pa predlazem da pozoves preostalu cetvoricu, pa da solidarno "udarite" po ovoj objavi i njenom autoru buduci da je isti evidentno kosovac udbas i cetnik.

 

kada zavrsite, pozovite onoga sa moderatorskim suceljem, delete tipkom i osebujnim tumacenjem kako tzv "pravila" ovog navodnog javnog i slobodnog medija (ajme dovodjenja korisnika u zabludu), tako i kaznenog zakonodavstva republike hrvatske, da jos jednom u sada vec nepreglednom nizu, zadovoljavajuci interese vas petorice, povrijedi isti kz u cl. 107 st 1 i 2 bez ikakvog obrazlozenja uklanjajuci vama nepozeljan sadrzaj.

 

prije nego to ucini, obavezno si kopirajte ovaj sadrzaj na sestrinskom forumu, onome koji se propagira na legalisu, a ciji sadrzaj moderatori ovog foruma, "uslijed velikog broja objava", kako to tvrde, ne poznaju, pa ga sukladno tome niti ne osudjuju, ne brisu, niti se izrijekom od njega ogradjuju, pa ispod njega nanizajte ono sto vam najbolje ide pri cemu nikako nemojte zaboraviti, onako iz povijesnih razloga, navesti pokoju karakteristicnu za onu mracnu i zlocinacku, ali srecom i porazenu oruzanu silu iz prve polovice proslog stoljeca, recimo prigodnu zakletvu.

 

ajmo, vrijeme sad, udri misko, ne vjerujem da ce vam trebati vise od 10 minuta da realizirate sve gore predlozeno.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.......buduci da ti se ne svidja, vjerojatno nisi niti sretan sto ista objava stoji javno objavljena, pa predlazem da pozoves preostalu cetvoricu, pa da solidarno "udarite" po ovoj objavi i njenom autoru buduci da je isti evidentno kosovac udbas i cetnik......

Evo prijatelju ili ne znam kako da te nazovem a da te ne uvrijedim mogu se složiti sa svime što si napisao, osim sa konstatacijom da si ti kao autor evidentno kosovac, udbaš i četnik. Naprosto svatko ima pravo na svoje mišljenje i iznijeti ga na vidjelo. Što se tiče konzultantskih kuća njihova uloga i je da potvrdi ili opovrgne postojanje kojekakvih nalaza.Po mom skromnom mišljenju onaj tko je zaista bolestan i čist nema se čega bojati i samim izlaskom pred njih isti će mu dapače pomoći ako treba i savjetom ( bar koliko ja znam).U cjelosti se mogu složiti sa tobom da je što se PTSP-a tiče malo previše uzelo maha , a u isto vrijeme zbog toga najviše trpe oni koji su zaista oboljeli i trpe zbog toga kako se dovodi njihov status u pitanje pa do onoga što je još gore " da su zakinuti u procesu liječenja njihove bolesti i psihološke pomoći" o čemu bi se dalo napisati cijeli post.Sasvim sigurno da lažnjake treba rasrinkati i procesuirati sukladno zakonu, kao i one koji su im to omogućili, no to zaista ostaje na državnom odvjetništvu pa i onima koji znaju za takove slučajeve i imaju mogućnost isto prijaviti, pa makar i anonimno. Ne vidim ničega lošeg u tvome osvrtu a samim time niti bilo kakvog razloga za "udrite " po autoru. Pozdrav

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mogu se složiti sa svime što si napisao, osim sa konstatacijom da si ti kao autor evidentno kosovac, udbaš i četnik.

 

uslijed prethodnih, kako po sadrzaju, tako i po argumentaciji slicnih objava onoj gornjoj , na ovom forumu sam od strane pojedinaca obilato etiketiran gore navedenim kvalifikacijama.

 

pa rekoh da ih ovaj put preduhitrim...

 

iznimno mi je drago da si prepoznao neprihvatljivost takvog postupanja i osobno se ogradio od njega, na cemu ti zahvaljujem.

 

sve ostalo sto si naveo je apsolutno tocno, nesporno je da pravog ptsp-a u redovima pripadnika/bivsih pripadnika oruzanih snaga rh ima, da onaj tko od njega doista i boluje nema nikakvog razloga za zabrinutost zbog ovakvih objava i da je upravo njemu u cilju da se stvar temeljito istrazi, a pravi izoliraju od laznih.

 

sukladno gore navedenom, na sutnju, progon, etiketiranje i linc razloga pozivati imaju samo oni koji se necega boje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Topli pozdrav ljubaznom anonimcu, hrvatskom branitelju!. Tvoje tople i blage riječi su nam vodič da i ubuduće pokažemo pomoć i dobru volju za sve naše drage hrvatske branitelje. Tvoja dobrohotnost i plemenito srce mogu biti primjer ostalima, da se i oni ohrabre i da nam pomognu, a osobito da pomognu našim dragim Hrvatskim ratnim vojnim invalidima, koje svi zajedno poštujemo. Tvoja skromnost, skrovitost i samozatajnost primjer je ostalima. Osim preostale četvorice puno nas je preostalo i ostalo u zajedničkoj nakani da našim dragim hrvi pružimo ne samo ruku, već i p o r u k u da smo uvijek uz njih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nadlezni drzavni odvjetnik, cini se, ne cita slobodnu dalmaciju, ili se ne slaze sa mnom (u sto mi je tesko povjerovati) da bi ovakvim, kako to proizlazi iz gornjeg citata, SVJESNIM prikazivanjem, a nakon toga i ovjeravanjem u svojstvu sluzbene osobe, stanja pacijenata ozbiljnijim nego sto isto doista jeste, sve s ciljem kako bi se istome omogucilo "osiguravanje neophodnog postotka invalidnosti", osim "blazeg strucnog propusta", pored objektivnih ostvarena i sva subjektivna obiljezja jednog kaznenog djela.

 

evo jedan prekrasan link za tebe:

 

http://www.dorh.hr/default.asp?ru=186&sid=&akcija=&jezik=1

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo jedan prekrasan link za tebe:

 

hvala ti na prekrasnom linku.

 

meni, doduse, nije bio potreban buduci da osobno odlicno znam kada, na koji nacin i kome se treba ili mora prijaviti kazneno djelo, no uvjeren sam da ce nekom drugom biti od pomoci.

 

posto, kako rekoh, isto odlicno znam, nadam se da ces shvatiti da moja objava nije kaznena prijava niti je adresirana na drzavno odvjetnistvo, a greskom zavrsila na braniteljskom kutku legalisa, u najmanju ruku zato sto su ista djela vec u obradi, pa ih nije potrebno dva puta prijavljivati, vec je rijec o osvrtu na napise u tisku i postupanje organa gonjenja, sto sve ima veze kako sa pravom, tako i sa braniteljskom problematikom, a na kakve se objave, kao dobrodosle, pozivaju korisnici ovog foruma.

 

dakle, drzim da nisam pogrijesio adresu, ali ti jesi pogrijesila osobu kojoj se obracas.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tvoje tople i blage riječi

 

vidi damire2, na pravnom sam portalu i diskutiram o pravnoj problematici, pa prema tome ne opterecujem svoje postove nepotrebnim dozama "toplote i blagosti" vec ih pokusavam uciniti sto je moguce jasnijim i valjano obrazlozenim.

 

za ono sto mi zamjeras, supstitut mozes naci znas vec na kojem forumu, koji, koliko sam vidio i po mojoj laickoj ocjeni, u dijelovima u kojima se bavi svojom proklamiranom svrhom (a ne progonom neistomisljenika, politikom ili blago receno povijescu) predstavlja doista sjajno mjesto za medjusobnu pomoc i potporu oboljelima od predmetne bolesti i to kako samom zamisli, tako i realizacijom.

 

ipak, i obzirom na dozu ironije u tvojoj objavi, ucinit cu iznimku pa ti navesti sto iskreno mislim o hrvatskim braniteljima i o cemu, cini mi se, nitko ovdje ne spori.

 

1991 tek stvorena i bez ikakve ozbiljne vojne sile, rh, izlozena je agresorskom ratu od strane daleko nadmocnijeg neprijatelja. odnos snaga bio je naprosto smijesan.

 

u toj situaciji, pokazujuci ne samo iznimnu hrabrost vec i nista manju umijesnost, slabo naoruzani i jos slabije organizirani (u kontekstu vojne organizacije), vecinom sa slabom ili nikakvom vojnom obukom, gradjani rh - branitelji, pruzili su agresorskoj sili zacudjujuci otpor i demantirali prakticki sve vojne analiticare koji su prognozirali vojni poraz rh u banalno kratkom roku.

 

pri tome, osim vec spomenute hrabrosti i samopozrtvovanja, isti branitelji su uveli i neke nove primjere uspjesnog ratovanja sa daleko nadmocnijim neprijateljom, pa se tako npr. herojska obrana vukovara na americkim vojnim akademijama prikazuje kao primjer.

 

na opisani nacin, branitelji su obranili veci dio teritorija rh, uspostavili stabilne linije obrane, osigurali pravni poredak rh i njenu demokratski izabranu vlast, zastitili njene gradjane na slobodnom teritoriju te osigurali potrebno vrijeme za naoruzavanje i ustroj hrvatske vojske kao ozbiljne oruzane sile.

 

1995 hrvatska vojska, sada vec respektabilna vojna sila, ali i sila ciji su najbolji dijelovi predstavljali opet oni isti branitelji iz 1991, je vojno briljantnim i legitimnim akcijama, prvo "bljeskom", a kasnije i "olujom" munjevito oslobodila veliku vecinu okupiranog teritorija, a time i uvjetovala tzv. "mirnu reintegraciju", preostalog, zadnjeg okupiranog dijela za koju je i te kako pitanje bi li uopce bila reintegracija, a pogotovo mirna, da nije bilo prijetnje iste te hrvatske vojske i njene upotrebe.

 

obavljajuci gore opisano, mnogi pripadnici oruzanih snaga su, ne zaleci sebe u izvrsavanju zadaca, na zalost, poginuli, ranjeni ili oboljeli.

 

kakav stav gradjani hrvatske trebaju imati prema hrvatskim braniteljima jasno proizlazi iz gore opisanog, ali mislim da i o tome nitko ovdje ne spori i da se to podrazumijeva.

 

nadam se da si sada zadovoljan odgovorom i da ovo necu vise morati ponavljati ili naglasavati u svakom postu.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znas vec na kojem forumu, koji, koliko sam vidio i po mojoj laickoj ocjeni, u dijelovima u kojima se bavi svojom proklamiranom svrhom (a ne progonom neistomisljenika, politikom ili blago receno povijescu) predstavlja doista sjajno mjesto

 

dopuna:

 

upravo izvrsivsi uvid u navedeni ptsp-forum, zakljucio sam da je u zadnjih nekoliko dana tamosnje urednistvo reagiralo te izbrisalo odnosno ucinilo neaktivnima teme ili objave neprihvatljivog sadrzaja ili prakse, pa povlacim svoje primjedbe na isti u cijelosti, te vise ne smatram da se od istoga treba ogradjivati u bilo kojem njegovom dijelu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi naš glasu savjesti vrlo smo zadovoljni time što ovi naši postovi pobuđuju pozornost i van krugova ljudi koji bi radije ponekad prespavali par sati nego danim i noćima buljili u ekrane svojih računala. Baš mi je žao što i dalje ostaješ Anonimni ali ja i večina ljudi ovdje ti sigurno može zagarantirati sigurnost ako se i prijaviš kao što smo ti garantirali davnih 90-tih dok si još vukao kanticu po pjesku i vikao Tata idu partizani čim bi vidio odoru. Bez ljutnje ali ako do sada nisi shvatio da je i naš cilj ne samo sada već mnogo godina u nazad da se otkriju lažnjaci čime bi se pravim bolesnicima olakšalo i pružilo ono što su i zaslužili. Dakle nemoj donositi zaključke na brzinu i frišku diplomu testirati na ovom portalu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Baš mi je žao što i dalje ostaješ Anonimni ali ja i večina ljudi ovdje ti sigurno može zagarantirati sigurnost ako se i prijaviš kao što smo ti garantirali

 

presvetli smatram da je doslo do odredjenog nesporazuma:

 

naime, navodeci damiru2 vlastito misljenje o hrvatskim braniteljima, namjerno sam izostavio cinjenicu da sam i sam branitelj, buduci da bi tako proizlazilo da osobno zahtjevam da me se tretira na navedeni nacin.

 

stoga, a u vezi tvog replya, nije naodmet napomenuti da sam izmedju ostalih i ja osobno, kao pripadnik hrvatskih oruzanih snaga, garantirao sigurnost gradjanima rh u vrijeme kada je to bilo potrebno, odnosno da sam ispunio svoju gradjansku duznost i zakonsku obavezu.

 

danas, sigurnost istim gradjanima, pa tako i meni osobno, vise ne garantiram niti ja, ali niti ti niti "vecina ljudi ovdje", vec legitimni organi republike hrvatske.

 

jednako tako, moja odluka da pisem anonimno je moje pravo koje cu iskoristiti, ali je i donesena davno prije i nema nikakve veze sa ovdasnjim nedavnim dogadjajima, pa se ne morasj smatrati odgovornom za nju.

 

i inace, nije bitno tko pise, bitno je sto je napisano, pogresno je stavove ili postove vrednovati po autoru, a ne po sadrzaju, pa nas tako moja odluka da objavljujem anonimno zasigurno nece smetati pri eventualnoj buducoj razmjeni misljenja.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dio citata anonimnog

pa prema tome ne opterecujem svoje postove nepotrebnim dozama "toplote i blagosti" vec ih pokusavam uciniti sto je moguce jasnijim i valjano obrazlozenim.

 

Tvoje izražavanje u samo tebi potrebnim dozama suprotnim od gore navedenih nije opravdanje za tvoje tvrdnje o jasnijem i valjanom obrazloženju.

 

A s v e ostalo, niže navedeno, ne želim s tobom komentirati niti razmjenjivati mišljenje, tako da moja osobna zadovoljnost tvojim odgovorom nije niti predmet prijepiske.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da sam ja admin nebi ni bilo anonimnih upada na forum, ustvari tvoja IP adresa je zabilježena.

Dobro pišeš i u pravu si u mnogim stvarima, ja se ne sramim svojeg PTSP-a , pokupio sam ga onako usput od ožujka 91 do Oluje sa specijalcima u akcijama po cijeloj Hrvatskoj, možda bi bolje bilo da sam dobio metak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tvoje izražavanje u samo tebi potrebnim dozama suprotnim od gore navedenih nije opravdanje za tvoje tvrdnje o jasnijem i valjanom obrazloženju.

 

A s v e ostalo, niže navedeno, ne želim s tobom komentirati niti razmjenjivati mišljenje, tako da moja osobna zadovoljnost tvojim odgovorom nije niti predmet prijepiske.

 

:-?:-o

 

ništa ja tebe ne razumijem

 

 

jebate, koji stil :-P

 

tip iz ankete ali pod B :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hanza je napisao:

Da sam ja admin nebi ni bilo anonimnih upada na forum, ustvari tvoja IP adresa je zabilježena.

 

Zato ti valjda i nisi admin! I šta bi ti s čovjekovom IP adresom? Neovlašteno išao u potragu?? Ima pravo pisati svoje mišljenje, bilo nekom glupo ili ne, ali to je njegovo pravo.

 

Ajte svi gledat nogomet...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ništa nije crno kako izgleda, pa vjerovatno niti taj anonimni gospodin pun mržnje prema svima nama, koji se nije udostojio u svim svojim piskaranjima uputiti bilo kome jednu toplu, braniteljsku riječ utjehe jer je i sam bio hrv. branitelj. Svoje ogromno znanje da je dijelom podijelio sa braniteljima osjetio bi u svojoj duši nešto novo, a to se zove suosjećanje zadovoljstvo za pomoć, a sam forum je tako i zamišljen da pravnim putem i sredstvima pozitivnih pravnih, zakonskih i podzakoskih akata pomaže ljudima koji se ne snalaze u birokratskim vodama i ostvarivanju svojih prava. Vjerujem da je mnogo branitelja znalo kako se voli i stvara svoja domovina, ali nezna kako da ostvari ono minimalno što mu pripada. Ovom prilikom pozivam anonimnog gospodina da svoje znanje i pozitivnu energiju usmjeri na pomoć ljudima za koje sam, na temelju upita istih ocijeni kao dostojne njegove pomoći , jer ne vjerujem da u mnoštvu ovih obeshrabrenih ljudi, nezavidnih životnih situacija i sudbina ljudi koji vape za pomoć nitko od njih nije dostojan pomoći anonimnog gospodina. Gospodine anonimni pomozite ljudima pomoći ćete i sebi. Želim vam zdravlje i sreću kakvu samo mi osječamo u našim druženjima na ovom forumu i forum UHBL-PTSP.

I uistinu vjerujem da će bog uslišiti moje molitve, a Vi naći zadovoljstvo u pomaganju onima kojima je Vaša pomoć potrebna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da sam ja admin nebi ni bilo anonimnih upada na forum, ustvari tvoja IP adresa je zabilježena.

 

jasno da je moj ip zabiljezen, ali to je samo zato jer ja tako hocu.

 

vidim da se kuzis u racunala, a posto niti meni nisu strana, vjerujem da znas da, kada bih to zelio, bez problema mogu maskirati svoj ip koji ovdje ostaje zabiljezen na nacin da ga vise nitko ziv nece moci povezati sa autorom objave.

 

medjutim prikupljanje, a narocito ustupanje takvih podataka su stvari jasno regulirane zakonom za ciju se zloporabu odgovara, pa razloga za takvo nesto ima samo onaj tko objavama krsi zakone rh i pritom zeli izbjeci odgovornost, a ja taj nisam.

 

zato uz svaku moju objavu stoji i moj stvarni ip.

 

ne znam zasto te toliko smetaju anonimne objave, meni je tako jednostavno zgodnije i prakticnije pri cemu valja napomenuti da je i registrirani korisnik tocno onoliko anoniman koliko i onaj koji objavljuje "anonimno", naravno ukoliko ne zeli ostaviti sve svoje osobne podatke.

 

a slozit ces se da su internet forumi, ne samo u hrvatskoj i barem oni iole znacajniji i posjeceniji, u svom najvecem dijelu anonimni i ne uvjetuju predstavljanje prije objave, pa ne vidim razloga da bi ovaj forum odstupao ot toga, i posebno ne mislim da je rijec o "upadima" na forum...

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tvoje izražavanje u samo tebi potrebnim dozama suprotnim od gore navedenih nije opravdanje za tvoje tvrdnje o jasnijem i valjanom obrazloženju.

 

oprosti damire2, ali moram se sloziti sa prethodnim anonimcem, jednostavno ne razumijem na sto mi zelis ukazati?!

 

doduse vidim da u ne-quotanom nastavku izjavljujes kako "ne zelis sa mnom razmjenjivati misljenja", sto je, naravno, tvoje pravo, medjutim podsjecam te da si upravo ti onaj koji mi se poimenice obratio ironicnim tonom i naveo na prethodnu objavu pa je nejasno sto si u stvari zelio postici?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a sam forum je tako i zamišljen da pravnim putem i sredstvima pozitivnih pravnih, zakonskih i podzakoskih akata pomaže ljudima koji se ne snalaze u birokratskim vodama i ostvarivanju svojih prava.

 

vidi bolac, ja sam samo branitelj, ne i rvi, i kao takav, osim cisto informativno, ne znam odgovoriti na upite ovdasnje velike vecine koja, slozit ces se, u stvari trazi tehnicke detalje kako temeljem psihickih bolesti ostvariti status rvi i otici u mirovinu.

 

osim toga, trazene se informacije vrlo brzo i obilato daju od strane drugih autora ovdje, ne treba ih ponavljati, u tom dijelu ovaj forum vrlo dobro funkcionira.

 

ali zato pokusavam pomoci na neke druge nacine.

 

i ne bih se slozio s tobom da je forum samo mjesto za pruzanje servisnih informacija. ja mislim, a kako to proizlazi iz objavljenih pravila, da je ovaj forum zamisljen kao nesto daleko sire od navedenog.

 

a zasto ti je trebalo ovo:

 

anonimni gospodin pun mržnje prema svima nama

 

stvarno ne znam, ali probaj shvatiti da ako se netko ne slaze s tobom u svemu ili ne podrzava, pa i kritizira odredjenu praksu ili zakonska rjesenja, to ne znaci automatski da te isti i mrzi.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iako sam se dvoumio upoće replicirati na ove postove, iznijeti ću samo jedno da iz objektivnosti često se prelazi u subjektivnost. Kao što je već napisano ovo je Pravni forum i neka tako ostane (poštujući odluke administratora i pravila Foruma). Svako navođenje i rasprave o načinu vođenja drugih Foruma, ovdje nije mjesto. Kao hrvatski branitelj jedino mogu biti zahvalan ovom Forumu, na pruženoj pomoči svim hrvatskim braniteljima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svako navođenje i rasprave o načinu vođenja drugih Foruma, ovdje nije mjesto.

 

samo si djelomicno u pravu, jer dok "drugi forumi" vrse utjecaj na uredjivacku politiku OVOG foruma, u cijelosti prenose objave sa OVOG foruma ili se na neprihvatljivi nacin bave korisnicima OVOG foruma i njihovim ucescem na OVOM forumu, proganjaju ih, prijete, pozivaju na objavu osobnih podataka itd. onda je upravo OVAJ forum mjesto za raspravu o problemu, dok isti postoji, jer je rijec o korisnicima OVOG foruma koji na "onom drugom" forumu nisu objavili niti slova, niti ga prethodno komentirali, niti imaju veze s njim.

 

buduci da isti problem vise ne postoji, nema niti potrebe o njemu raspravljati sto sam gore i naveo.

 

a buduci da si osobno, kako navodis, "zahvalan ovom forumu", predlazem da istu zahvalnost osim deklarativno pokazes i prakticno pridrzavajuci se pravila ovog foruma, pa tako:

 

1. vise nikada ne ponovis ono sto si medju prvima na ovom forumu ucinio - etiketirao korisnike nazivima "ptica zvana KOS"

 

2. pronadjes jucer objavljen dodatak pravilima ovog foruma, uocis dio u kojem se izrijekom i pod prijetnjom sudskog progona brani neovlasteno preuzimanje sadrzaja sa ovog foruma, pa zatim kao administrator "onog drugog" foruma pronadjes i izbrises nezakonito preuzetu sa ovog i objavljenu na "onom drugom" forumu objavu korisnika legalisa.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije naodmet napomenuti da sam izmedju ostalih i ja osobno, kao pripadnik hrvatskih oruzanih snaga, garantirao sigurnost gradjanima rh u vrijeme kada je to bilo potrebno, odnosno da sam ispunio svoju gradjansku duznost i zakonsku obavezu.

-------------------------------------------------------

Nitko nije rekao da nisi ispunio dužnosti i obaveze i prije svega meni je svejedno ako želiš biti gospodin Anonimni to je tvoje pravo ali moraš priznati da je nezgodno razgovarati sa nekoliko desetaka osoba koje se isto zovu, ako bi se nas 8 Ivana našlo na jednom mjestu i neko vikne IVANEEEE svi se okrečemo i dolazi do nesporazuma samo zbog toga bi bilo zgodno prijaviti se i biti pod nickom. U pogledu IP-a svi smo ovdje dovoljno prosvijetljeni da znamo ponešto o TOR-u i PROXI serverima i ali se niti ne trudimo da se skrivamo jer nema potrebe. Ovdje nitko nema namjeru podrivati pravni poredak i sigurnost a isto tako mislim da nitko nema namjeru upadati nekome u komp radi prikupljanja obavjesti i sad sam otišao predaleko i u vode koje nemaju veze sa ovim forumom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

....jasno da je moj ip zabiljezen, ali to je samo zato jer ja tako hocu.

 

vidim da se kuzis u racunala, a posto niti meni nisu strana, vjerujem da znas da, kada bih to zelio, bez problema mogu maskirati svoj ip koji ovdje ostaje zabiljezen na nacin da ga vise nitko ziv nece moci povezati sa autorom objave.....

Ma možeš ti maskirati IP za forum ili news grupu., ali se provideru ipak nemožeš sakrit.

Ja sam godinama autor jednog forum pa znam koji problem donose Anonimusi i ghosti. Da si se nazval i Dudek bilo bi ljepše nego Anonimus.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Anonimni to je tvoje pravo ali moraš priznati da je nezgodno razgovarati sa nekoliko desetaka osoba koje se isto zovu

 

ovdje doista jesi u pravu....

 

znamo ponešto o TOR-u i PROXI serverima

 

a ovdje, buduci da evidentno baratas pojmovima, zasigurno znas da nisam govorio o provali neke trece osobe u moje racunalo, buduci da takvo nesto nije moguce ili je barem iznimno tesko izvesti, vec o mogucoj zloporabi podataka koje sam, s punim povjerenjem i iako kadar zamaskirati ih, ostavio iskljucivo ovdasnjoj forumskoj administraciji, a ne svakome osobno zainteresiranom koji ih pozeli imati.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma možeš ti maskirati IP za forum ili news grupu., ali se provideru ipak nemožeš sakrit.

 

pa to je to, uglavnom mozes bez problema napisati post, a da forumska administracija ne zna s kojeg je ip-a isti pristigao.

 

provideri internetski promet na nacin o kojem govoris, onaj usporediv sa prisluskivanjem telefona, ne prate odnosno ne prate bez sudskog naloga, pa u tom slucaju sve i da imas u provideru nekoga kadrog nadalje krsiti zakon, opet vise ne mozes doci do identiteta korisnika koji je objavio nesto maskiravsi ip.

 

odosmo offtopic...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neda mi se pisati niti raspravljati s tobom, ovdje se treba pisati o problemima branitelja i kako im pomoči u rješavanju nekih stvari. Oni, barem večina ne kuže te tehničke stvari (ja kužim jer sam radio veze dok su granate padale i vukovi zavijali na Velebitu)jer su spavali sa kalašnjikovom u rovovima (i ja da ne misliš da sam bio negdje u stožeru) dok je gospon Anonimus bio na faksu u toploj sobi s mladom kolegicom i sad se vjerovatno osječa ugroženo što ti isti branitelji koji su bili ranjeni, ostavili zdravlje na frontu da stvore ovu državu dobivaju dobre mirovine. Mi smo stvorili državu a vi se pobrinite da svima bude bolje, zato ste za vrijeme rata bili na školovanju. :-D:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osjetio sam potrebu da nekim civilima objasnim taj ptsp...................Da li onima koji su ljuti na stare,islužene vojnike,.........koji su ove godine napunili 13,14 15 ili možda čak i više staža u profesionalnoj vojsci......može biti jasno da medicinski izraz ptsp........prevedeno ne zdravoseljački jezik......znači.....popizdio u vojsci.....izgubio živce.....nije više za normalnu komunikaciju s ljudima jer živi svoje filmove i bije svoje bitke.....da li ti civili mogu shvatiti što to znači 15 g aktivne brigade koja je 6g sudjelovala u borbenim djelovanjima......i koja je poslije rata po 3,4 mj provodila po taborovanjima ,stražama......i kojekakvim terenima....i sada bi trebao otići u mirovinu sa 2 300 kn......a puna špica kojekakvih ćelavaca koji su ostvarili kojekakva prava i imaju obezbijeđenu egzistenciju sa 4,5,6,7 000? šta sad mi trebamo biti glupi i za 15 g vojske priznati da smo zdravi ko drenovi, i da nismo zaslužili u ovom šugavom društvu u kojem kojekakvi poltroni i vucibatine godinama hodaju u odjelima,i preko političara nabijaju komplekse onima koji su imali muda biti profesionalci i 15 g i po ljeti i po zimi biti u čizmama i jesti kojekekva govna,.......koja normalan čovjek....a pogotovo ova mlada civilnoslužeća mladež ne može ni pomisliti.....šta bi mi trebali pokunjiti se i bez ičega otići u anonimnost te nastaviti živjeti tako što ćemo ostatak života biti zidarski konobari da bi prehranili djecu do one prosječne plaće od 4 000 kn,.........a sve to uz dobacivanja prijatelja i susjeda......pa jel si ti zato bio vojnik 15 g? Gospodo potpisalo se 5-6 ugovora sa ministarstvom o obezbijeđenoj egzistenciji.......pišem iz slavonije gdje je vojničko zanimanje bio vid obrtništva jer smo se morali braniti.....a brigade bile socijalne gdje je sirotinja za sigurne novce odrađivala nabrijane planove hdz-ove vojne i glasačke mašinerije.....da skratim nedam nikom što je moje.....taman bili i moji živci koje sam ostavio u najboljim godinama svog života i u svakoj od 2000 granata koje sam poslao da bi nam svima bilo bolje ! pozdrav civilima koji ne kuže što je to profesionalni vojnik!

:xwave:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram još nešto dodati,špica ima i u osijeku,a zove se korzo,.....da ne misle zagrebčani da samo oni imaju ćelavce i minđušare koji su već i zaboravili koga su potplatili da dobiju vojnu mirovinu.....i na nekim terenima na poligonu gašinci .....mi je bilo gore nego u cijelom južnom bojištu ,kojeg je obišla 5 brigada ,.........jer su nas je drilalo desetak nabrijanih vukovaraca....hercegovaca.....strava....toliko,za civile koji bi ravnopravnost...... :xwave:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a buduci da si osobno, kako navodis, "zahvalan ovom forumu", predlazem da istu zahvalnost osim deklarativno pokazes i prakticno pridrzavajuci se pravila ovog foruma, pa tako:

1. vise nikada ne ponovis ono sto si medju prvima na ovom forumu ucinio - etiketirao korisnike nazivima "ptica zvana KOS"

2. pronadjes jucer objavljen dodatak pravilima ovog foruma, uocis dio u kojem se izrijekom i pod prijetnjom sudskog progona brani neovlasteno preuzimanje sadrzaja sa ovog foruma, pa zatim kao administrator "onog drugog" foruma pronadjes i izbrises nezakonito preuzetu sa ovog i objavljenu na "onom drugom" forumu objavu korisnika legalisa.

 

Odakle tebi anonimnome pravo da nešto tražiš da se učini za tebe.Čime si to zaslužio ili temeljem čega ti se to treba ispuniti? Ti uvjetuješ, predlažeš da ne kažem ucjena=prisila. Dobio si moj odgovor- ma zaboli me.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

aaaa, kako ste dosadni svi redom i svi skupa.

ma koga više briga za ovo što pišete.

ako nije briga one koje bi trebalo, ne vidim razloga da to zanima ostale, obične ljude, pa i civile koji pojma nemaju, gdje ste vi to bili, za koga se borili, i ostale ratničke priče..

i kao što reće jedan tu - ma zaboli me .. ali za to što pričate..

život ipak ide dalje ako je vama stao 91., nije ostatku od 4 miliona ljuda..

 

oladite više! i bogu ste već dosadili.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija