Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Anonimno

Upit-Porez na procjenjenu vrijednost nekretnine

Preporučene objave

Poštovani,

 

molim savjet u vezi slijedećeg:pozvana sam od strane Porezne uprave na potpisivanje zapisnika o procjeni nekretnine koju sam stekla tužbom na dospjelost. Radi se objektu starom više od 70 godina na jednom otoku u srednjoj Dalmaciji koji su naši pradjedovi sagradili za potrebe skladištenja materijala za ribarenje (tzv.magazini). Objekt je trošan i od cijele kvadrature je uređeno samo 27 m2 za korištenje,ostalo je neuređeno. Jedino šta vrijedi je njegova lokacija jer je blizu mora. Budući je to meni prva nekretnina koju bi imala na svoje ime, da li sam oslobođena plaćanja poreza na nekretnine i da li ima smisla da se žalim na procjenjeni iznos nekretnine koji mi se čini prevelik?Nadam se hitrom odgovoru (budući su rokovi kratki) :-) Unaprijed zahvalna, IP

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Imate pravo na oslobođenje plaćanja poreza na promet nekretnine ukoliko do sada u svom vlasništvu nemate u vlasništvu ili suvlasništvu neku drugu nekretninu (stambeni prostor). Obzirom da ovdje navodite kako je to skladište treba točno definirati namjenu predmetne nekretnine tj. da li je skladište ili stambeni prostor.

Ako je ipak skladištni prostor tada morate ustrajati u maksimalnom sniženju poreza. Zatražite u poreznoj upravi da vam daju na uvid neka prethodna rješenja u kojima se vidi kolika je vrijednost na tom području. U svakom slučaju ustrajte i ako treba žalite se na drugostupanjsko tijelo. Možda bi bilo dobro da angažirate sudskog vještaka koji će utvrditi vrijednost.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×