Jump to content

doživotno stanovanje?!


anonimno

Preporučene objave

Smrću supruginog djeda njegovoj je supruzi dodijeljeno pravo doživotnog stanovanja u kući kojoj je pokojnik bio vlasnik dok je vlasništvo, nasljedstvo, pripalo mojoj supruzi kao jedinom nasljedniku. Osoba koja bi trebala koristiti pravo stanovanja već dvije godine ne stanuje u kući već živi kod kćerke 430 kilometara daleko od mjesta gdje bi to pravo trebala konzumirati i uopće ne dolazi u taj objekt, a promijenila je i adresu stanovanja pa se i službeno vodi na kćerkinoj adresi. Treba napomenuti da je osoba stara i nemoćna pa zasigurno i ne bi mogla samostalno živjeti u toj kući u kojoj uvjeti stanovanja nisu zadovoljavajući. Treba napomenuti da u kuću koja je u vlasništvu moje supruge već 7 godina pouzdano ništa nije uloženo u smislu sanacije i građevinskog održavanja i da se na samom objektu kao i okućnici primjećuju oštećenja izazvana ne održavanjem i ne saniranjem kao i veliki stupanj zapuštenosti pa se samim time objektu progresivno umanjuje vrijednost. Ključ objekta, dvorišta, kuće i garaže u posjedu je zeta osobe koja konzumira pravo stanovanja i koji ga odbija predati mojoj supruzi kao vlasnici kako bi se kuća pregledala i u njoj eventualno izvršili nužni popravci. On inače povremeno dolazi sam u taj objekt,iako nisam siguran ima li na to pravo,

i u njemu boravi nekoliko dana mjesečno. Molio bih za odgovor jesmo li u mogućnosti sudski pokrenuti postupak ukidanja prava na doživotno stanovanje ili ako ne kakve su naše mogućnosti kao vlasnika glede stjecanja prava na ključeve kako i ulaska i pregleda objekta, tako i glede građevinske sanacije i zaustavljanja propadanja istog kao i time izazvanog gubitka tržišne vrijednosti nekretnine.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija