Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Anonimno

prijava poreza na nekretninu

Preporučene objave

Kupila sam malu kućicu stambenog prostora 41 m2, ali ukupna površina zemljišta, dakle kuće i okućnice je 101 m2.To mi je prva nekretnina koju sam kupila. U zajedničkom sam domaćinstvu sa svojom maloljetnom kćerkom. Navodno imamo pravo na 65 m2 na koje ne plaćamo porez. Da li se pritom misli na 65 m2 stambenog prostora ili tu ulazi i okućnica?Ako ulazi da li se plaća ista cijena poreza za zemljište kao i za stambeni prostor? Neupućena sam totalno, pa molim nekoga tko zna nešto o tome da mi odgovori hitno.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Prema zakonu o porezu na promet nekretnina oslobođeni ste plaćanja poreza za stambeni prostor do 65 m2. Da li se plaća porez na zemljište najbolje je pitati u poreznoj upravi-telefonom. Porezno oslobođenje vrijedi samo ako nemate ni Vi ni kćer u vlasništvu drugih nekretnina i ako već prije niste iskoristili ovo porezno oslobođenje.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×