Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Papa

Samohranost i porez

Preporučene objave

...ima li samohrani roditelj, ( s primjerice dvoje malodobne djece ) bez alimentacije, ikakve olakšice više od onog koji odgaja djecu u kompletnoj obitelji ?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

pa nešto malo kod oporezivanja plaće, ali zato ima velik teret kod dizanja kredita u bankama, npr. Zagrebačka banka, gdje se samohranim roditeljima smanjuje kreditna sposobnost. zatim, kao samohrani roditelj imate ograničene mogućnosti zapošljavanja, jer mnogo poslodavci ne žele imati posla sa samohranim roditeljima. osim toga, kad samohran roditelj vodi bolesno dijete kod doktora za vrijeme radnog vremena, to svima ide na živce, a kad to rade bračni drugovi, onda su oni zadivljujući brižni roditelji.

 

pomirite se što prije da su samohrani roditelji zajedno sa svojom djecom u ovoj sredini samo krnje obitelji, a znate šta znači krnji zub - treba ga maknuti da ne smrdi.

 

ispričavam se zbog ovog sarkazma, ali i sama sam samohrana majka. dovela sam dijete do fakulteta, odgojila je i obrazovala. moja kćerka je proputovala pola svijeta sa plesnim studijom kao dijete i tamo osvajala značanja priznanja. sada ima 20 godina. šta da kažem. divna samostalna i vrijedna djevojka. studira i čuva djecu u jednoj obitelji. i još još još....

 

ali pored svega toga, ona je dijete razvedenih roditelja, dijete iz krnje obitelji, dijete samohrane majke. sve ono čime se drugi roditelji mogu ponositi, ja moram skrivati da me ne bi mrzili. sve ono što druga djeca mogu raditi, ona ne smije, jer je ona dijete razvedenice, itd., itd.

 

samohrani roditelji služe kao besplatna reklama za predizborne kampanje.

 

ali, neka vas sve to ne obeshrabri. mogla sam bez povlastica, moći ćete i vi.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×