Jump to content

Lokacijska dozvola za montažne objekte


anonimno

Preporučene objave

Uz obiteljsku kuću legalno izgrađenu s pravovaljanom građevnom dozvolom želim postaviti neke montažne objekte za koje prema Zakonu o gradnji nije potrebna građevinska dozvola: sjenica, vrtna kućica 10m2 i montažni bazen do 24m2. Moram li svakako ishoditi lokacijsku dozvolu i je li taj postupak za ovakve objekte jednostavniji, tj. može li idejni projekat biti manje opširan a da uz zahtjev ne treba i potpis susjeda o suglasnosti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za navedene objekte potrebna Vam je lokacijska dozvola jer se njome određuje njihov položaj na građevinskoj čestici, a treba vidjeti da li Vam čestica i s tim objektima zadovoljava dozvoljenu površinu izgrađenosti, udaljenosti od granica parcele i druge parametre propisane važećom prostornoplanskom dokumentacijom. Suglasnost susjeda po Zakonu o prostornom uređenju uopće nije predviđena kao uvjet za izdavanje lokacijske dozvole. Postupak je isti kao za izdavanje bilo koje druge lokacijske dozvole, osim što možda neće trebati svi posebni uvjeti kao za kuću.

Napominjem da ne smijete graditi navedene objekte na temelju lokacijske dozvole, već je nakon nje potrebno ishoditi potvrdu glavnog projekta. To je, za razliku od građevinske dozvole, neupravni akt i postupak je malo jednostavniji, ali opet morate angažirati ovlaštenog projektanta za izradu glavnog projekta, a biti ćete i obveznik plaćanja komunalnog i vodnog doprinosa. Tako da... :hekla:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija