Jump to content

nasljedstvo u austriji


arwenblue

Preporučene objave

radi se o austriji. rodjak moje majke nije imao vlastite djece te je vlastorucno napisao 2 oporuke. prva kaze da u slucaju da on umre prije supruge sve njegovo ostaje njoj, a ona takoder kaze da u slucaju njene smrti sve ostaje njemu. on je prvi preminuo ljetos u drugoj opruci je njegovim rukopisom napisano da kada oboje preminu polovina svega ide mojoj mami polovina mojoj teti (koje su djeca njegovog brata, a ima jos zivu sestru i djecu druge brace, no mi smo bili najblizi i valjda je zato to odlucio). potpisali su ju oboje, i suprug i supruga. problem je sto niti jedna oporuka nema potpisa svjedoka, sto nije nigdje ovjerena, a ova koja spominje moju mamu nema niti datuma. i sad postoji mogucnost da ju zbog toga ne priznaju. a i kako je njegova supruga umrla poslije njega a njoj je sve ostavio traze se njeni nasljednici?

ikada je on preminuo te su oporuke predane javnom biljezniku u austriji i on nam je poslao preslik protokola zaprimanja oporuke (samo nama iako je rodjak imao i sestru i iako je moja druga teta upisana kao nasljednica polovine a mama druge polovine) u kojem pise da je opruka vlastorucno pisana, da nema sumnje da je bila mozda ispravljana i sl. proslo je 7 mj od kada je on preminuo te mjesec dana od kada je ona preminula.

ima li netko kakav savjet ima li moja mama ikakva prava? postoji li sansa da tu oporuku priznaju i sto da dalje radimo? bila bih vam vrlo zahvalna!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 9 godina kasnije...

Pozdrav. Molila bih Vas, ako biste mi mogli ili znali odgovoriti na pitanje vezano takoder za nasljedstvo u Austriji. Naime, suprug je naveden u jednoj oporuci, ali vec je 2 godine proslo od toga, ali moj suprug nije dobio nikakvu obavijest, poziv ili nesto drugo u vezi toga. A da je naveden u oporuci, saznao je od svoga brata, koji zivi u Austriji kod svoga tasta, koji je takoder naveden u oporuci. Ali doticni gospodin je dobio i poziv i obavijest. Kad ga je moj suprug u vise navrata pitao sto je s oporukom, gospodin je svaki puta odgovorio da od toga nema nista, ali niti jednom nije htio suprugu pokazati papir koji on ima. Moj suprug je upucen samo u to da mu je ostavljeno nesto novca, koji nikada nije ni dobio, ali sto nam je najvise nejasno je to, zasto moj suprug do dana danasnjeg nije dobio nikakvu pismenu obavijest o toj oporuci. Ovo sto zna o oporuci mu je takoder rekao brat, kao i to da je uopce naveden u tu oporuku. Je li moguce u jednoj Austriji da je napravljena kakva prijevara ili nesto drugo? U oporuci su navedene 4 osobe ukljucujuci mog supruga, ali jedino mi nismo dobili nista, a ostali su u vise navrata bili pozivani na razgovore ili ne znam sto. Zanima me je li moguce nesto pokrenuti da se uopce otkrije sto je s oporukom i sto tocno u njoj pise i sto napraviti kao prvi korak da bismo bar nesto saznali. Hvala lijepa, nadam se Vasem odgovoru. Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija