Jump to content

porezna kartica - kome se predaje?


maliperica

Preporučene objave

Iz PU sam kod zaključenja djelatnog odnosa dobio i poreznu karticu. Pitao sam referenta koji mi radi obračun mirovine u HZMO da li mu ista treba, a on je odgovorio da ne. Neznam kuda se PK predaje jer na istoj imam prijavljenu kćerku za olakšicu. Da li tko zna kuda ae PK predaje jer vidim iz postova da će mi i dalje kćerka biti vođena za olakšicu prilikom obračuna mirovine. Pozdrav svima. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako imate nešto ažurirati ( npr status hrvi ili nešto drugo ), uredno odradite u poreznoj upravi i istu dostavite u područni ured HZMO-a, sa podatcima o svom broju ili brojem spisa pod kojim se vodite i ista će se uložiti u Vaš spis . Mada postoji mogućnost da su isti umreženi sa podatcima porezne uprave nije zgorega da im karticu predate pa da imaju uvid u porezne olakšice.Tako sam napravio i ja i par kolega koji su nedavno otišli u mirovinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro govoriš, Zelenaberetka. Trajni PK obrazac od nesamostalnog rada treba nam dok smo kod poslodavca. Prati nas do odlaska u mirovinu. Za umirovljenike se ne radi porezna kartica, već su podaci iz porezne uprave umreženi s hzmo, i kako je u kompjuteru u nadležnoj poreznoj upravi- isto je proslijeđeno u mirovinsko.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija