Jump to content

Profesionalna 50%-50%


anonimno

Preporučene objave

Molim ljude dobre volje da mi odgovore na moj upit.Ovako od 91.g, bio sam pripadnik gard.postrojbe Tigrovi, nakon čega odlazim u specijalnu jednicu policije gdje sam proveo tri godine (tamo sam nastradao prilikom noćnog izviđanja na noge, pad u provaliju na velebitu), nakon čega sam napustio postrojbu te do današnjega dana radio u temeljnoj policiji kao voditelj smjene u oper. dežurstvu (imam čin policijskog narednika). Nadalje,temeljem povrede noge 95. godine dobio sam statut RVI-a sa 30 % stalno, nakon čega sam išao na MUP-ovu komisiju gdje su mi dali rješenje da kod mene postoji preostala radna sposobnost kao OSO-o.nakon toga me PU poslala na komisiju u Tvrtkovu, gdje mi je 1998. godine ista izdala da kog mene postoji 100% profesionalna nesposonsot u svezi rata, što je promjenila vojna komisija i dala mij je uzrok 50% rat a 50% mir, te su mi izdali rješenje (tvrtkova) da mi se da lakše radno mjesto, što sam i dobio i na istom radio do 2006. god, također sam prema tom rješenje primao razliku plače koju bi dobivao kao pripadnik gardijske postrojbe.

E sad, 2005. godine otišao sam na bolovanje te hodao kod psihijatra gdje mi je dijg. PTSP, te sam otišao na još jednu operaciju noge.Opet me je PU poslala na MUp-ovu komisiju gdje sam dobio rješenje da postoji potpunu gubitak radne sposobnosti , sve u svezi rata, pa opet svi papiri otišli u Tvrtkovu.

Opet me pozvali vještaci trvtkove gdje su mi izdali rješenje da kod mene i nadalje postoji propesionalna nesposobnost za rad (vjerovatno su se vezali na ono rješenje iz 1998. godine), uz proširenje kontradikacija i potrebe daljnjeg psihijatriskog lječenja.

Po dobivanju rješenja, na isto sam se žalio, da bi mi vještaci u tvrtkovoj napisali da mi je i nadalje profesionalna nesposobnost a sada u omjeru 70% rat i 30% mir te isto proslijedili Taborskom, koji su mi opet vratili na omjer profesionalna 50%-50%.

Molim pomoč što sada činiti, i dali mi mogu dati isto rješenje koje sam imao iz 1998.godine.napominjem da se još uvijek nalazim na 100% bolovanje, i također mij je vojna komisija u Dubravi izdala novo rješene povodom pogoršanja bolesti sa 50% privremeno (priznat mi je PTSP).

hvala unapijed, i forum vam je ZAKON. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

priznat mi je PTSP.

 

nemoguce!

 

lazes!

 

pa zar i tebi?

 

predlazem da smanjimo sum na podforumu i da svakog postavljaca upita predmnijevamo kao ptsp-ovca, dok se isti ne izjasni drugacije.

 

na taj nacin dobit cemo makar dva posta mjesecno od ne-prolupanih, i kad naglase "ja nemam ptsp" privuci ce nam paznju, oni sa ptsp-om se ionako sjajno snalaze po zakonima (to je atipicni ptsp, specificno hrvatski, onaj tipicni ne poznaje likove koji se rasturaju pravo u onom dijelu koji im donosi barem 100kn... oni izvan hr se naime slabo koncentriraju, i dalje ratuju i hebe im se za prakticne probleme)

 

hebat ga, psihicki smo labilna nacija..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

daj se malo informiraj o ptsp-u,

 

znam ti ja o ptsp-u sasvim dovoljno, nista se ne boj...

 

a i da ne bi bilo da se onom objavom obracam ovome koji je postavio upit, procitao sam ja njegov post u cijelosti i da, primijetio sam da je isti, dok se mrcvario po velebitu uspio razhebati nogu sa kojom sada vec najmanje dva puta ide na operacije, pa ne, nisam htio reci da on nesto glumi, ocito mu niti fizicki nije lako i ocito mu nije lako jer je nastradao dok je branio rh i ocito isti ima tegoba i danas kada ide na operacije i 10 godina kasnije

 

ali eto, samo mi je taj ptsp-post bio prvi po redu topica na podforumu, pa je zato replyu u njemu i reply je opcenit, a ne upucen direktno momku sa povrijedjenom nogom...

 

ali kad je nesto cinjenica - cinjenica je, ovdje od 100 upita, samo dva nemaju veze sa ptsp-om, pa mozda ne treba naglasavati ptsp vec suprotno, naglasiti samo kada ga se nema - bilo bi preglednije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ovako, zakonski ti profesionalnu mogu dati do 50 godina života za muškarca 45 za ženu. Na tvom mjestu žalbu preskoči jer im je nepisano pravilo da se žalbom ništa ne postiže. Idi na pogoršanje stanja ali se dobro naoružaj papirima po PTSP. Svakako 6-8 nalaza, otpusno pismi i retest kod psihologa. Zle jezike po PTSP ignoriraj zavidni su što oni ne mogu. Ja imam 15 god gardijske brigade u mirovini sam opća nesposobnost sve u svezi rata i iz prve ti ruke kažem kako i tebi to želim

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na informaciji, a što se tiće papira imam ih pun kofer, ali kako izgleda to ovima u tvrtkovoj i vojnoj komisiji ništa ne znači, jedino ako imaš (špagu), jer očito na poštenje ništa, i daj mi reci koliko mora proći vremenski period za ponovno slanje papira tj. za pogoršanje stanja,i daj mi molim te pojasni što ti znači " retest" kod psihologa. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otprilike 6 mjeseci za obnovu posupka, ako imaš argumente odnosno liječniku dokumentaciju u kojoj je evidentirano pogoršanje tvojeg zdravstvenog stanja. Ako je isto kao što je i bilo ne vrijedi ti pucati iz prazne puške.

 

Retest bi ti bio kada odeš kod istog psihologa i napraviš opet psihološko testiranje gdje on uvidom u tvoju novu liječniku dokumentaciju i tvoje trenutno psihičko stanje kao i rezultate novog testiranja ti izda novi papir koji se u pravilu bitno ne razlikuje od starog ili prošlogodišnjeg. Može se dogoditi da ako plaćaš privatnog psihologa kod retesta platiš nešto manje nego prvi put.

;-)

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To što je Mrljavac napisao je OK. Pozdravljam ga. U svakom slučaju retest kod privatnog psihologa plaćaš ovog puta manje. Ovo je sad moja registracija pa se čujemo. U svakom slučaju taj period od 6 mjeseci i prođe dok ti riješiš tih 6-8 nalaza. Drži se i ne odustaj! To su naša prava i mi smo ih zaslužili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potpisujući već gore navedeno, jedan mali savjet.Ukoliko ste radili psihološko testiranje kod privatnika napravite slijedeće u nekoj od ustanova.Osim finanacijske uštede još je važnije da se na nalaze privatnika na komisijama ne gleda baš blagonaklono i u većini slučajeva ih se uzima u obzir sa određenom rezervom.P ;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija