Jump to content

Obvezatnost presude upravnog suda


anonimno

Preporučene objave

Molim za mišljenje - savjet u svezi sljedećeg:

presudom Upravnog suda drugostupanjskom organu je poništeno rješenje o odbijanju žalbe i naloženo da donese novo u roku trideset dana; po proteku tok roka ( znatno više od trideseset dana) uputih dopis kojim tražim donošenje nonvog rješenja po presudi Upravnog suda( požurnicu) i dobih odgovor : mi donijeli rješenje i otpremili rješenje dana xx (poslije roka po presudi), ali ja ne primih to rješenje i od tog dana xx je već prošlo šezedet i više dana, a poštar tvrdi nema ništa. Može li se smatrati da drugostupanjsko tijelo nije postupilo po presudi i podnijeti Upravnom sudu tužbu s prijedlogom da on sam svojim rješenjem riješi tu stvar? Ishod jedne takve tužbe?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad je umjesto poništenog upravnog akta potrebno donijeti drugi,nadležno tijelo dužno ga je donijeti odmah a najkasnije u roku30 dana od dostave presude,ZUS je normirao situaciju ako tijelo ne postupi po svojoj obvezi. Tada stranka može posebnim podneskom tražiti donošenje takvog akta.Ako nadležno tijelo ne donese akt ni za 7 dana od tog traženja,stranka može tražiti donošenje takva akta od suda koji je donio presudu u prvom stupnju.

 

Jedino je malo "neobično" da su oni poslali a Vi ništa niste primili,sumnjivo,sumnjivo... :misli:

:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija