Jump to content

trogodisnje mirovanje za studenticu s troje djece???


anonimno

Preporučene objave

Institut mirovanja radnog odnosa predvidjen je za zaposlene zene Zakonom o radu. Mirovanje znaci da miruju prava i obveze iz radnog odnosa i nema nikakve naknade, niti place.

 

Odredbom članka 88. stavka 1. točke 12. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (“Narodne novine”, broj 123/03), utvrđeno je pravo na mirovanje obveza studenta za vrijeme trudnoće i do godine dana starosti djeteta.

 

Nezaposlene majke koje su rodile blizance ili trece dijete imaju pravo na trogodisnji rodiljni dopust. Pitajte u svom podrucnom uredu HZZO-a da li kao studentica mozete i vi koristiti to pravo ili se odnosi samo na nezaposlene, koje nisu studentice.

Po meni bi bio paradoks da majke studentice ne bi ostvarivale takvo pravo. (to vam je uz naknadu)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

Nezaposlene majke nemaju pravo na dopust (ovo je nelogično), nego imaju zaposlene majke odnosno majke koje su prijavljene kao osobe koje ostvaruju prihod od djelatnosti, pravo na novčanu naknadu do 3. godine starosti djeteta za blizance, treće i svako sljedeće dijete. Mislim da vi niste u statusu nezaposleni već kao osoba na redovnom školovanju (ako ste redovni student) i imate pravo na novčanu naknadu prema Zakonu o posredovanju pri zapošljavanju do godine dana starosti djeteta. (Mislim da se ovdje ne priznaju 3 godine jer niste u radnom odnosu niti osigurani po drugom vidu stjecanja dohotka). Posebnu molbu radi mirovanja statusa treba uputiti dekanu i to je najbolji put, pa da se vidi što će on reći. Mirovanje statusa Zakonom o mirovinskom osiguranju je predviđeno za slučaj bolesti i drugih važnih okolnosti, pa to detaljnije proučite. Mislim da se tu uklapate, plus ova naknada do godine dana starosti djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija