Jump to content

Udruga očeva


Michael-Matulji

Preporučene objave

  • 4 godina kasnije...

Udrga očeva !! Bomba !! Kakva prava imamo pred zakonom i sudom kad su žene u pitanju?-A onda kao šlag na torti još dođe sudac-koji je naravno žena..Po -Obiteljskom zakonu- bilo da smo u braku ili smo razvedeni prema dijeci imamo potpuna ista prava. kako se skrbnik mora ponašati kao roditelj? Zakon kaže:OBITELJSKI ZAKON,Članak 111.

(1) Sud će u izvanparničnom postupku roditelju koji u većoj mjeri zanemaruje podizanje i odgoj djeteta ili postoji opasnost za pravilno podizanje djeteta, oduzeti pravo da živi sa svojim djetetom i odgaja ga, te će dijete povjeriti na čuvanje i odgoj drugoj osobi, ustanovi ili drugoj pravnoj osobi koja obavlja djelatnost socijalne skrbi.

 

(2) Smatra se da roditelj u većoj mjeri zanemaruje podizanje, odgoj i obrazovanje djeteta primjerice ako ne skrbi dovoljno o prehrani, higijeni, odijevanju, medicinskoj pomoći, redovitom pohađanju škole, ne sprječava dijete u štetnom druženju, zabranjenim noćnim izlascima, skitnji, prosjačenju ili krađi.

 

(3) Roditelju koji nije pravodobno obavijestio nadležni centar za socijalnu skrb ili nije sam poduzeo ništa za zaštitu djeteta od postupaka iz stavka 1. ovoga članka koje počini drugi roditelj ili članovi obiteljske zajednice, izreći će se mjera iz stavka 1. ovoga članka.

 

(4) Roditelju koji nije poduzeo ništa za zaštitu djeteta od štetnih postupaka drugih osoba izreći će se mjera iz stavka 1. ovoga članka.

 

Članak 112.

 

Sud će u izvanparničnom postupku dijete kod kojeg je došlo do poremećaja u ponašanju povjeriti ustanovi za socijalnu skrb na čuvanje i odgoj, ako roditelji ili udomitelji nisu u mogućnosti valjano odgajati dijete. Odluku o povjeravanju sud će bez odgode dostaviti centru za socijalnu skrb radi donošenja odluke o skrbi izvan vlastite obitelji.

 

 

 

TO je zakon koji vrijedi na sudu..kao... a sada primjer

1. Majci alkoholičarki vračeno skrbništvo jer je sud uvidio da je to za dobrobit majke kako bi se lakše riješila ovisnosti.Nakon 4 god.napala je dijetem nožem(na krizi bez pića)i završila u Vrapču na lječenju.Nakon toga ponovo sud na kojem kažu da je za dobrobit dijeteta da se sin čim prije zbliži sa majkom kako čim prije ozdravi..

2. Meni kao ocu nije javljeno da se prije dvije godine odvio sud na kojem je vračeno skrbništvo mojoj bivšoj supruzi,a dijete je bilo povijereno njezinim roditeljima na skrb jer je ona narkoman.Ne da mi viđati dijete(rijetke prilike)-ne pušta ga na more iako još nije ni bio..Ja sam stranka u postupku i imam pravomočnu presudu sa pečatom pravomočnosti rastave braka koji sam dobio pred mijesec dana jer sam tražio sudski češća viđanja i susrete..

3 . a sada HZSS....!!!

Djelatnost Zavoda, Članak 192. i Članak 193. Propisuje ovlasti Zavoda, poslove i djelatnosti.

 

PRIJEDLOG: Nužno je da Zakon također propiše i pravila službe te odgovornosti Zavoda.

 

Obrazloženje: Zakon u čl. 192. propisuje ovlasti, a člankom 193. predviđeno je da Zavod sam sebi propiše odgovornosti, što ostavlja preveliki prostor za moguće neodgovorno ponašanje djelatnika Zavoda. Ovlasti bez odgovornosti su sasvim protiv temelja demokratskog društva.

 

pitanje ovog foruma je na mjestu. Gdje smo mi očevi u svenu tome? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

veljac1808,

 

ako imate materijalne dokaze za

 

"Majci alkoholičarki vračeno skrbništvo jer je sud uvidio da je to za dobrobit majke kako bi se lakše riješila ovisnosti.Nakon 4 god.napala je dijetem nožem(na krizi bez pića)i završila u Vrapču na lječenju.Nakon toga ponovo sud na kojem kažu da je za dobrobit dijeteta da se sin čim prije zbliži sa majkom kako čim prije ozdravi.."

 

javite mi se. Na PM šaljem vam svoj mobitel.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

http://www.jutarnji.hr/-sud-je-bivsoj-dodijelio-djecu--a-zna-da-je-ona-psihicki-bolesna-/592235/

 

za taj slučaj sam nedavno pročitao na sranicama udruge dijete-razvod.Tamo je bio članak,jer je sad donešen novi zakon kojim se omogučuje objavljivanje pravomočnih presuda(samo bez imena i mjesta prebivališta stranaka u postupku).Tom prigodom je bio i objavljen taj članak o toj ženi alkoholičaru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaka udruga očeva i kod nas i u svijetu osuđena je na propast osim i jedino osim:

 

- ukoliko kao osnovni cilj svog djelovanja ne odredi promicanje istine o ulozi BPD-a , Graničnog poremećaja osopbnosti po DSM-u axis II cluster c, po MKB-u F 60.3 jer je to glavni uzrok i jedino objašnjenje:

1. problematičnog raspada obitelji

2. nasilja u obitelji

3. manipulacije djecom i sindrom otuđenja od djeteta

4. lažnih optužbi za nasilje, pedofiliju

5. preljuba

6. svih drugih emocionalnih, psiholoških, ekonomsko-materjalnih i zdravstvenih rizika koje muškarcima donosi neupješna bračna veza

 

- činjenice : 2 % u općoj populaciji - od toga ( spolna prevalencija ) - 75 % čine žene ( preneseno na Hrvatske prilike: minimalno 90 000 osoba s BPD, bar još troje koje trpe - 360 000, uključujuči supružnike djecu, roditelje ovisnika ( isto BPD kao temeljni poremećaj )

 

- jedino znanstvenom istinom može se boriti protiv primitivne patrijahalne provedbe Obiteljskog zakona i drugih zakona koji reguliraju obiteljsku problematiku

 

- ne postoji ono što se zove: " jedino ako je teški duševni bolesnik, narkomanka ili prostitutka" - sve su to simptomi BPD-a i užasno su česti...- bar 65 000 puta imamo takvu kombinaciju trenutno u RH

 

- muškarci nisu uglavnom obiteljski nasilnici, nisu čak niti ravnopravni, nisu čak niti kategorija u procjeni krivca za nasilje u obitelji: UVIJEK i JEDINI krivac za nasilje u obitelji je osoba s BPD.

 

itd....itd....

 

P.S.

 

Onaj koji se ne slaže s ovim mojim tvrdnjama, nek zna da sam mu ih spreman logički, argumentirano obrazložiti, u obostrano uvažavajučoj diskusiji. Kao i uvijek do sada...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Po prvi puta sam na nekom forumu pa neznam dali pišem u ispravnu rubriku.

Moja žena ima dijagnosticiran F60.3 ,tj.granični poremečaj ličnosti.Tko zna što je to zna kako živimo naša kčer i ja, tj da smo neprekidno verbalno maltretirani,ponižavani,zlostavljani i dr. Nakon nekidašnje svađe koji je i jedini način komuniciranja s njom pozvala je policiju i rekla da ju verbalno i fizički maltretiram ,što naravno nije istina i da dijete okrećem protiv nje.Oni su napravili zapisnik i rekli da ćemo biti pozvani sucu za prekršaje.

Danas je rekla da u ponedjeljak ide u Centar za socijalnu skrb i da će me tamo prijaviti za zlostavljanje i podnijet zahtjev za razvod braka.Da se je raspitala i da će mi oduzet stan koji sam gotovo u cijelosti isplatio od mojeg nasljedstva.Dali mi može netko savjetovat koje korake da poduzmem i koja su moja prava i dali će sud uvažit njezinu dijagnozu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Suosjećam s vama uvelike.

Znam kako je trpit ispade, optužbe, laži i manipulacije

od BDP osobe.

Evo u našem slučaju (tema: Kako to radi CZSS...)

zatražen je zdravstveni karton koji potvrđuje dijagnozu,

no nakon psihijatrijskog vještačenja "utvrđeno" je da

je sa dotičnom sve uredu (odlična glumica) i da je njezin muž

kriv za njezino psihološko stanje. užas!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znatizeljka21 je napisao:

 

no nakon psihijatrijskog vještačenja "utvrđeno" je da

je sa dotičnom sve uredu (odlična glumica) i da je njezin muž

kriv za njezino psihološko stanje. užas!!

 

Da, sobe sa BPD-om su vješti manipulatori, a dio problema su i brojne korumpirane vještakinje koje su u sprezi sa feminističkim udrugama.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

barutanski je napisao:

 

 

Danas je rekla da u ponedjeljak ide u Centar za socijalnu skrb i da će me tamo prijaviti za zlostavljanje i podnijet zahtjev za razvod braka.Da se je raspitala i da će mi oduzet stan koji sam gotovo u cijelosti isplatio od mojeg nasljedstva.Dali mi može netko savjetovat koje korake da poduzmem i koja su moja prava i dali će sud uvažit njezinu dijagnozu.

 

Činjenica da supruga ima dijagnosticiran BPD nije zanemariv argument.

Odmah sutra policiji podnijeti prijavu (urudžbirati dopis, da na vašem primjerku potvrde primitak) da je supruga podnijela lažnu prijavu. Spomenuti da je prije često prijetila podnošenjem takve prijave, i opisati ukratko nekoliko događaja njenog divljanja, naročito ako je bilo prema djetetu (iz vlastitog iskustva znam da je tako). Spomenuti i da ima dijagnosticiran taj poremećaj.

 

Isti dopis urudžbirati odmah u ponedjeljak na CZSS. U tom dopisu možete i opširnije sve opisati. Svakako izrazite da ste zabrinuti za svoje dijete.

 

Ako ove dopise propustite ODMAH urudžbirati, bit će vam kasnije puno teže!

 

Pročitajte što više sličnih tema na ovom i drugim forumima, da znate što vas čeka!!!

 

Kontaktirajte kakvog dobrog odvjetnika.

 

Za stan - ako možete dokazati da je otplaćen sredstvima koja nisu bračna stečevina - ne brinite. To da će uzeti stan su njena lupetanja kada ima 'raptus'.

 

 

 

:palac:

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je ona bolesna i zbog toga nema osnova za prijavu, zašto su onda njenu prijavu prihvatili?

 

O.k. , dobili ste 'košaricu', naviknite se na to.

 

Stalno ćete doživljavati da vam svi koji rade u državnom aparatu govore - 'nemate na to pravo' , 'nema osnove', 'mi ne možemo ništa učiniti, morate privatnom tužbom', ' mi nismo nadležni',....

 

Razlog zašto treba urudžbirati upravo pismene dopise je da ih natjerate da odrade posao. Što je rečeno u razgovoru uživo ili preko telefona ne može se naknadno dokazati.

 

Što manje znate o svojim pravima, više ćete 'košarica' dobiti.

 

 

U konkretnom slučaju, u policiji ne žele zaprimiti prijavu, jer onda moraju po tome nešto i odraditi, i odgovoriti vam.

Lakše je ovako.

 

Zakon o policijskim poslovima i ovlastima , čl. 62. kaže da ne trebaju zaprimiti prijavu ako se ne radi o kaznenom djelu koje se goni po službenoj dužnosti (npr. po članku 302. Kaznenog zakona) . Ali ako izričito zahtjevate, moraju ipak zaprimiti prijavu.

 

Dakle, ovisi kako se tumači ta prijava.

Oni su ženinu prijavu proslijedili prekršajnom.Ona će prijaviti i u CZSS. Nije rijetkost da suprug kao tobožnji nasilnik po takvoj prijavi završi 15 dana u pritvoru.

 

Možete prijaviti (neovisno od njene prijave) obiteljsko nasilje - psihičko nasilje i prijetnje sukladno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

Svrha prijave i jest da ' da prijava bude podnesena'.

 

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

@barutanski, u nas se malo zna o graničnom poremaćaju ličnosti. Ako o tome imate dokaze - medicinsku dokumentaciju, nastojte da Vaš odvjetnik insistira na psihijatrijskom vještačenju koje bi morao provesti vještak koji je dobro upućen u taj poremećaj. Pročitajte 'Prestanite hodati po ljuskama jajeta' - može vam pomoći naučiti kako se ponašati da bi umanjili štetu za dijete i sebe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Dugo zivim u takvim okolnostima kao otac dečka od 3.5g i to je jako zeznuta stvar.

Pročitao sam knjigu " Prestanite hodati po ljuskama jajeta" i to je jako jako tužno pogotovo za osobu sa tim stanjem.

Tim osobama jedina je opcija, kada se nađu optužene za nešto, je manipulacija okoline nauštrb okoline. Nebitno da li se radi o slučajnom prolazniku ili rođenom djetetu.

Zanima me da li bi bilo pametno potajno snimiti video kamerom situacije fizickih napada i vrijeđanja i nasilnistva pa cak i prema djetetu, direktno i nedirektno pa to na neki način predstaviti sudu kao dokaz jer vještačenje na kraju krajeva i nije neki mjerodavan pokazatelj?

Ne kao sredstvo da se plasira krivnja već da se popravi ili tretira to stanje za dobrobit našeg djeteta i našeg odnosa?

Volimo se i uvijek smo se voljeli ali apsurdno razmišljanje i totalno iracionalno ponašanje s njene strane stane svaki puta na put našoj sreći. I ne samo to nego eskalira u takvo vrtoglavo nasilje da je to jednostavno nevjerovatno.

Malac još ne kuži sve to ali bojim se da ako nešto ne poduzmem, afektirat će njega i definirati zauvijek.

Ne vidim druge efektne a nedevastirajuće opcije. Sve sam probao, na lijepo i na ružno.

Neka mi netko slobodno otvori oči jer mozda su mi pune ljusaka. Znam da mi srce jest..

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija