Jump to content

baggio pitanje


anonimno

Preporučene objave

je napisao:

Ona tablica što si poslao esadu me malo buni,tj mirovinski faktor.Naime ispada da nezaposleni branitelj ima veći faktor(0,8)nego zaposleni(0,5)ili ja to pogrešno tumačim.Radi se naravno o profesionalnoj nesposobnosti.Molim pojašnjenje.Hvala

 

Sve je jasno, nezaposleni branitelj s mirovinom zbog profesionalne nesposobnosti (MF 0,8) prima samo mirovinu i zbog toga je veći mirovinski faktor, dok zaposleni branitelj s profesionalnom nesposobnošću prima mirovinu (MF 0,5) + plaću. Pitanje je isplativosti, ali zakon je takav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

[

 

Sve je jasno, nezaposleni branitelj s mirovinom zbog profesionalne nesposobnosti (MF 0,8) prima samo mirovinu i zbog toga je veći mirovinski faktor, dok zaposleni branitelj s profesionalnom nesposobnošću prima mirovinu (MF 0,5) + plaću. Pitanje je isplativosti, ali zakon je takav.Šta to znaći da možeš biti u isto vrijeme u mirovini i biti zaposlen?Sada dok čekam riješenje za mirovinu nalazim se na bolovanju.Šta ako dobijem profesionalnu nesposobnost i nastavim lječenje,dali onda po tome dobijam i mirovinu i bolovanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija