Jump to content

povrat poreza na lijekove


anonimno

Preporučene objave

Za povrat poreza bi bilo dobro da si malo pogledate detaljnije dio zakona koji to propisuje, posebno kad je o lijekovima rijec.

 

Naime, za povrat poreza opce je pravilo da dokumenti moraju sadrazavati sve bitne elemente iz kojih je vidljivo tko je korisnik (prezime i ime, JMBG ili broj osobne iskaznice), iznos poreza koji je placen, tko je izdao racun ...

 

Nadalje, za povrat poreza je takodjer bitno da li ostvarujete pravo te temeljem cega ostvarujete to pravo sto opet dokazujete dokumentacijom.

 

Zakon ne propisuje da u racunu mora biti vidljiv naziv lijeka, ali mora biti identifikacija iz koja je vidljivo o kojem se lijeku radi (zakonodavcu nije toliko vazan sam lijek, nego cinjenica da se radi o lijeku).

 

Ukoliko ste za lijek uzeli racun koji nema sve potrebne elemente, otidjite natrag sa racunom kojeg imate u apoteku u kojoj je lijek kupljen i zatrazite od njih da Vam izdaju odgovarajuci racun. Vodite racuna pri tome da Vam vecina apoteka ne moze izdati novi racun, nego Vam u stvari izdaje kopiju racuna koja je dopunjena podacima te se stoga nemojste smesti ako dobijete odgovor da takav racun ne mozete dobiti.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija