Jump to content

CPR' ili nešto slično


anonimno

Preporučene objave

CPR- nadam se da sam se dobro izrazio, naime danas sam bio u mirovinskom na komisiji i liječnik mi je rekao pošto sam mlad ,naravno za pušku sam bio dobar. znači moram ići na još jednu od komisija da bi me mogao slati u mirovinu. Da skratim prvi put sam dobio rješenje prvostupanjske 20 posto inače dragovoljac od 1. 9. 91 do prosinca 94 pa do danas djelatnik HP-a. pitanje je dali je to što mi šokci kažemo ¸ okolo kere, ili kraći put

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imam kontinuitet,znači ležanja,dnevne,redovne kontrole i još svašta nešta o čemu sada nebi, naime rečeno mi je da bi to trebala biti formalnost da se ispune nekakve zakonske norme iza čega me Zagreb nema na osnovu čega odbiti. Ili je to opet nekakvo razvlačenje, navodno su mi rekli da mi traže lakše radno mjesto a druga je rečenica bila da to po mojim papirima nije moguče- pa se pitam ko je tu lud, usput, nekoliko puta se pokušavam registrirati ali ne ide

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa se pitam ko je tu lud

 

ako oces mirovinu, onda si ti onaj koji je lud (ili se barem pravi lud)

 

ovo ovdje, na ovom podforumu, to je jedna takva degradacija idomoviskog rata i ponizenje svakog hrv. branitelja, da imam potrebu ograditi se od ovih, cisto da me ne bi bilo sram...

 

i dalje, a sada i sluzbeno ne ovdje nego nalogom na onaj dio pravosudja zaduzen za progon pocinitelja kd pri kojem je to svaki onaj koji je dijagnosticirao ptsp covjeku koji rastura ne samo braniteljski zakon nego i svaki lijevi pravilik - sto taj radi, tko mu je dao diplomu, je li to ptsp i je li njegovo strucno ili "strucno" misljenje tolko jadno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ti si stvarno napaljen,koji je tebi kur.. kad tako soliš pamet svima šta ne djeluješ pa malo pravno isprcaj i državu koja donosi zakone pa čekaš po tri godine da ga odrade,nebili i to spadalo u domenu zavlačenja postupka..............uostalom ako misliš,a misliš kao i pančić,da su ovdje sve lažnjaci,ptsp je kao gluma u većini slučaja,kako biš reagirao ili za tebe nije stres kad neko na tebe digne cjev,tenk ti ide iznad glave,skrivaš se iza zida a tamo prolaze horde..........jesili i dan bio u ratu,mislim ratu ne u nekoj bazi pa nešto isčekivao?Oduvjek ga je bilo i bit će ne samo u ratu,i u miru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod psihičkih oboljenja mora postojati kontinuitet lječenja i priznaje se načelno nakon 3g. stalnih lječenja za trajno osim u blaćim oblicima kad se rok može produljiti što u praksi znači barem tri komisije 2 st. pa onda trajno rješenje bez toga ne ide....... a inije neko rješenej poslje si svugdje ####ona sa tim nalazima,nigdje ne možeš ući.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da kao što rekoh koliko znam za psihu tri komisije,brdo nalaza,barem svak 2-3 mjeseca kontrola,to ti je sada nekih 12kn participacija,obavezno imaj ljekove jer moraš znati kako izgledaju,pogoršanje je uvjek"dobrodošlo" i ganjaj psihoze neuroze sa elementima ptsp-a to je bolje rješenje.Šta se mora nije teško

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ajme, evo destruktivca opet

 

zaszto mislis da je "destruktivno" preispitati psihijatriju u hrvata, do sada nesposobnu izlijeciti makar jedan jedini mirovina-ptsp?

 

to je afirmativno, oboljelim ratnicima je ova drzava duzna pruziti najbolju mogucu psihijatrijsku skrb, necemo valjda dozvoliti da ih lijece oni koji ih ocito nisu sposobni izlijeciti ?!

 

jer zdravlje je najvaznije (a to sto uz ozdravljenje ode kvragu i hrvi mirovina, to, kako vi znate reci momci, nije uopce bitno - zdravlje je najvaznije!)

 

i zato, ot ptsp-a oboljeli momci, strasno sam zacudjen sto ovu moju inicijativu ne podrzavate?!

 

pa nemojte tako, na kraju ce covjek dobiti dojam da vama u stvari pase da budete bolesni, pa po toj osnovi primate mirovinu, sto, narvno nije istina, zar ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

..............uostalom ako misliš,a misliš kao i pančić

 

tesko da mogu misliti kao gosp. pancic, bivsi ministar, buduci da je on daleko kvalificiraniji, a i po ratnom iskustvu autoritet kako za mene, tako i az vas 99% koji danas trazite ptsp mirovine.

 

naime, ako niste znali, gosp. pancic vukovare ne premece po ustima onako iz vica, on je doista tamo i bio sa puskom u ruci - da, u vukovaru i da, 91.

 

i ne biste vjerovali, gosp pancic unatoc vukovarskom ratnom iskustvu -nema ptsp.

 

gospodja kosor, rodjena vlaisavljevic, nije bila vukovarski borac, ona je vodikla radijske emisije i na neki moralno upitan nacin dobila stan od 90 kvatrata u sirem centru zagreba. to bi bio onaj stan oko kojeg je pitanje postavio nas vrhovni zapovjednih oruzanih snaga, znato tko je to? to vam je predsjednik republike.

 

ja znam da je vama draza gosp. rodj. vlaisevljevic od ministra - vukovarskog branitelja, vjerojatno zato sto je u doba vukovarskog branitelja ptsp bio u skladu sa svjetskim prosjekom, mozda i zato sto se oboljelima pomagalo radnom terapijom:

 

tada nije bilo "imam ptsp, evo meni 100% bolovanja, pa idem lezati kuci" vec je bilo "imas ptsp, zbog svoje bolesti ne mozes obaljati duznost oso, ali mozes uzeti kosilicu i kositi travu oko policijske stanice"

 

u to doba je ptsp bio iznimno lako izlijeciv, naime, kad su vidili kosilicu, velika vecina je odmah rekla psihijatrima da im je puno bolje i da ipak jesu sposobni za radno mjesto policajca.

 

pa zato momci nemojte meni o "tenkovima", "puskama" itd, kazite to bivsem ministru koji vas je drzao pod kontrolom, on kao vukovarski branitelj zasigurno zna sve o vasim ratnim pricama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije on bio nego njegova rodbina

 

hajde molim te, pa nije valjda da ne znas sto je gosp. pancic radio u ratu?

 

evo procitaj ovdje:

 

 

kako niti jedan glas amerike ne spori da je gops. pancic "Ministar, bivsi vukovarski branitelj"

 

podatke o rvi-ima iznesene u linku zanemari, to su oni od 2002, a tek nakon 2005 smo dobili jos jedno dvostruko-do trostruko vise invalida.

 

samo onaj podatak, o 13.000 ranjenih - taj je i dalje aktualan.

 

dakle gospodo, republika hrvatska i njena vojska je u ratu imala samo 13.000 ranjenih branitelja.

 

ostali su, zamisli sto? - oboljeli.

 

hebote ovaj nas rat vise lici na kugu i epidemiju, mi ranjenika uopce nemamo puno, ali oboljelih, posebno psihickih, brate mili...

 

KONJU.

 

ovu uvredu ti naravno oprastam jer znam da i ti zasigurno nisi ranjen, vec samo psihicki obolio, pa te kao takvog covjek ne smije osudjivati - ti naime ne mislis tako, to iz tebe govori bolest...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

CPR je zasigurno centar za prof rehabilitaciju. Ne znam koje si godište vjerovatno nemaš 50 godina i zato će ta tamo na osnovu tvoje medicinske dokumentacije i općeg dojma koji ostavljaš liječnici odlučiti da li te se može profesionalno rehabilitirati ili ideš u mirovinu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U Vašem slučaju vještak iz HZMO-a postupa sukladno Uredbi o medicinskom vještačenju u mirovinskom osiguranju.Isto može biti traženo iz dva razloga:

 

1. Kada se utvrdi, ili tek treba utvrditi da je kod osiguranika mlađeg od 50 godina života nastala profesionalna nesposobnost za rad, vještak će utvrditi može li se s obzirom na njegovo zdravstveno stanje, životnu dob, naobrazbu i sposobnost, osiguranik profesionalnom rehabilitacijom osposobiti za rad s punim radnim vremenom na drugom poslu, i to putem : školovanje, praktični rad, stručno osposobljavanje , uz određeno trajanje profesionalne rehabilitacije i

 

2. da bi se iscrpile sve mogućnosti glede Vaših godina, stručne osposobljenosti, medicinske dokumentacije itd. te da Vas se prevede u invalidsku mirovinu

 

S obzirom na Vaše liječenje i bolesti, mišljenja sam da Vam se teško može naći radno mjesto s punim radnim vremenom i da se uspješno prekvalificirate za to, i da to sve skupa vodi ka mirovini. P ;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma daj ajde reci otvoreno na kojem je to dijelu bio pančić,i u kojem razdoblju?

 

ne znam, ali zar doista mislis da jedan MINISTAR moze u svojoj biografiji lazirati podatak da je vukovarski branitelj?

 

ne mislis li da bi ga oporba otkrila u roku keks i razapela na kriz?

 

ja mislim, a ipak jos nigdje nisam sreo nekoga tko bi pancicu poricao status vukovarskog branitelja iz 91.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sada nama treba osporiti PTSP-

 

ne treba tebi "osporiti" ptsp, treba ti ga izlijeciti!

 

nije ti ptsp ratna medalja pa da se trgas i upires da ga imas.

 

i dalje sam sokiran, covjek pokaze zabrinutost za kvalitetu psihijatrijske skrbi koju dobivaju nasi momci koji su stvarali hrvatsku, a ovi uzvracaju sa "uzickim kolima" i "partizanima".

 

ne momci, ne - cetnici su oni koji su vas htjeli ubiti, osakatiti i napraviti invalidima, cetnici su oni koji su vam "dali" taj ptsp, a ne mi drugi koji brinemo za vase zdravlje....

 

iako danas prakticki sve novine kriticki pisu o ovoj pojavi, doista je dobro mati i ovaj podforum i citati iz prve ruke sto se doista dogadja u svijetu ptsp-a iz 2005 godine i koje ih to brige more...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne treba tebi "osporiti" ptsp, treba ti ga izlijeciti!

 

samo vidim da je i tvoj ptsp-ic od onih nekarrakteristicnih koji se nisu javili odmah ili u roku 6 mjeseci nakon traumatskog dogadjaja.

 

vidim, od prosinca 1994 si presao u hrvatske poste i tamo lijepo i bez ptsp-a radio sve do - pretpostavljam 2005 i novog zakona.

 

i hopla - evo ptsp-a.

 

podmukli neki ptsp-ovi kod nas, cini mi se da je najvise trauma nasim ratnicima izazvao novi braniteljski zakon.

 

jer ratovao si 1994 i ostao sui radno sposoban sve do 2005 kad te traumatizirao valjda taj zakon...

 

mozda i ovakve, po zdravlje opasne zakone treba preispitati? (evo, to je pravno podrucje, da ne budem oftopican)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ajde sad lagano scrolaj do prvog posta pa mi odgovori jesi li offtopicario (lijepa nasa hrvatska jezika :-)).

 

Jel ti to namjerno zachatavas teme tako da ih sve zakljucam pa da ljudi ne dobiju odgovore ili jednostavno ne mozes prestati i na svakoj temi te vuce da pises o svemu osim o odgovoru na pitanje? :-?:misli:

 

Pisite u caffeu o cemu god hocete, u pravnim forumima se koljite oko zakonskih rjesenja, a ovdje se klonite rasprava o kvaliteti psihijatara ili vjestacenja ptsp-a.

 

Necu vas jos dugo :moli: nego cu vas poceti jednostavno brisati. :baba: :mir:

 

Imam ja pametnijeg posla, nego tu cubiti. :hekla::-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

scrolaj do prvog posta pa mi odgovori jesi li offtopicario

 

joj urednice, naravno da sam offtopicario (je, starohrvatska ;-) )

 

ali gledaj, ovdje ti je sve offtopic!

 

ovaj hoce savjet kako da ostvari invalidsku mirovinu (sto je stvar medicinske procjene) onaj prvi mu odgovoara da ide i dalje lijecniku (lijecniku, ne pravniku) onaj treci razglaba o omjerima civilne i ratne invalidnosti (sto je opet strogo medicinsko a ne pravno pitanje) cetvrti se busa u prsa hrvatstvom, peti proziva partizane, sesti salje ljude da plesu uzicka kola, sedmi uporno tvrdi da je ptsp neizljeciv (sto je ne samo pogresno i usmjereno na zelju da vjecito prima rentu na ime ptsp-a, vec i opet medicinska problematika) osmi pak prati stanje na varazdinskoj burzi sto bi bila ekonomija itd, itd...

 

pa daj, ako brises, brisi sve to - to ce biti jedno efikasno rjesenje situacije jer nas koji ovako - kako ispravno primjecujes - offtopicarimo to ionako cinimo jer smo isprovocirani medicinskim bedastocama koje ovdje procitamo...

 

samo, buduci da u 95% imas otprilike ovakve ptsp-medicina-omjer invalidnosti-dionica teme, morat ces masu jednu toga obrisati, gotovo pa sve...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

buduci da u 95% imas otprilike ovakve ptsp-medicina-omjer invalidnosti-dionica teme, morat ces masu jednu toga obrisati, gotovo pa sve...

 

Ne pretjeruj. Nehumana urednica brise objave iza lokota i one koje su suprotne pravilima. Ostalo saljem u caffe. Nisam ti ja kriva sto nisi reg.

 

I sad je kraj offtopicarenju. Odi nesto radit. Ja cu slijediti primjer. :trk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

osmi pak prati stanje na varazdinskoj burzi sto bi bila ekonomija itd, itd...

 

...a deveti je vrlo blizu topica i prava samo kaznenog prava.

 

taj je naime primijetio da se moze prihvatiti profesionalna nesposobnost koja je manja nego opce, ali s njom ide otpremnina od oko 50 tisuca kuna, pa kad primis otpremninu, onda nastavis jos malo kod psihijatra, pa tek onda, kada si pokupio otpremninu trazis da ti se prizna profesionalna - veca mirovinu (uz koju, ako je odmah priznate, ne ide otpremnina)

 

da urednice, i taj savjet koji podrazumijeva namjerno i svjesno manipuliranje simptomima sam uspio procitati ovdje.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne pretjeruj.

 

ne pretjerujem. evo ti copy prvog odgovora u topicu za kojeg tvrdis da samo ja offtopicarim.

 

"Moguće je da ti je bila slaba liječnička dokumentacija.

Nastavi sa liječenjem jer moraš imati kontinuitet pa pokušaj za 6 mjeseci opet na mirovinsko."

 

kljucne rijeci su "lijecnicka dokumentacija" , a kljucni savjet "nastavi sa lijecenjem"

 

otkad je nastavak lijecenja "pravno" uvjetovan, a lijecnicka dokumentacija "pravna" problematika?

 

kazem ti, sve je ovo offtopic...

 

eto, sad cu te poslusat i otic nesto radit.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

POSLAN sam na liječenje iz HP za vladavine gosp. Pančića kada još nije bilo ni govora o PTSP-u i do danas sam na liječenju, misliš da mi je drago što mi se kućni proračun prepolovio. Otkači se idiote, tebe sigurno nije niko otpilio da bi se zaposlio nekakav tatin sin, praviš se pametan a neznaš kako je nakon JNA otići u rat normalno se zaposliti pa popušiti i objašnjavati djeci da tata nema novaca za more

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za vladavine gosp. Pančića kada još nije bilo ni govora o PTSP-u

 

ma hajde molim te, bilo vas je i tada koliko hoces, samo sto je i to za ovo sto se dogadja danas, kada imamo doslovni eldorado, bilo vrijeme ponosa i slave:

 

http://www.vjesnik.hr/Html/2003/06/03/Clanak.asp?r=unu&c=12

 

"Ministar Pančić tvrdi da »ogroman broj onih koji moraju otići iz Ministarstva obrane, trenutačno opsjeda psihijatrijske klinike«.

»Postali su sada problem za bolnice"

 

Otkači se idiote, tebe sigurno nije niko otpilio da bi se zaposlio nekakav tatin sin, praviš se pametan a neznaš kako je nakon JNA otići u rat normalno se zaposliti pa popušiti i objašnjavati djeci da tata nema novaca za more

 

znam da je to sto opisujes sve drugo, samo NE ratni stres.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.
  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija