Jump to content

Problem sa poreznom


anonimno

Preporučene objave

Molim za savjet. Godine 1990 otvorila sam obrt tekstilom. Jedno vrijeme sam poslovala dobro i sve svoje obveze prema drzavi uredno placala.Zatim je posao poceo sve vise slabiti , te sam odlucila obrt staviti u mirovanje na godinu dana od 10. mj. 97 god. do 10 mj. 98. , misleci da ce se nesto promjeniti na bolje.Kada je proslo tih godinu dana , nisam bila zadovoljna s postojecim stanjem i odlucila sam u potpunosti zatvoriti obrt. Iako nisam za tih godinu dana ostvarila nikakvu dobit , stvorio se dug za zdravstveno i mirovinsko iako je obrt bio u mirovanju. Drugih dugovanja nije bilo. Godine 2000 porezna uprava je poslala dvije osobe u vezi tog duga. One su donijele potvrdu o ovrsi i popisale robu iz mog skladista , ali nikad nisu dosli po zapljenjeno niti su mene zaduzili da igdje odnesem tu robu , niti su me uputili sta dalje da radim. Od 2000 g. porezna salje racune za zdravstveno i mirovinsko. Svake godine je kamata pridodana glavnici i dug je sada visestruko veci. No dogodilo se to zbog cega sada molim za savjet. Prodala sam svoj auto i kada je kupac htio prenijeti auto na sebe , porezna mu je to uskratila jer ja ( kao prodavatelj) imam kod njih gore navedeni dug , te zbog tog duga nemozemo napraviti prijenos. Porez na vozilo na temelju kupoprodajnog ugovora za to vozilo su naplatili. Lijepo molim za savijet , da li moze porezna uprava bez sudske odluke ili nekakvog naloga blokirati moju imovinu a da ja o tome nebudem obavijestena i da li postoji zastara u ovom slucaju i nakon koliko vremena. Unaprijed hvala na odgovoru.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ste morali nakon 2000. kad su i dalje stizali računi odmah reagirati i provjeriti zašto je tako. Sada još uvijek, ako ste odjavili obrt i imate sve papire, možete tražiti vraćanje u prijašnje stanje. Tako ćet vam se storinriati računi izdani nakon 2000. i kamate koje na to idu. A što se tiče duga za mirovanje obrta, mislim da je nastupila aposlutna zastara koja je po OPZ-u 6 godina. Savjet, hitno do porezne na dogovor - pismeno podnesite zahtjev tj. navedite im argumente koje sam vam napisala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija