Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Anonimno

Osobna iskaznica za stranca

Preporučene objave

ja sam BiH državljanin,u RH sam već 15 godina i imam privremeni boravak. moje pitanje je da li ja mogu tražiti hrvatsku osobnu kartu za strance i da li se ja mogu prijaviti na burzu rada s obzirom da sam tu završio i osnovnu i srednju školu i sada sam na upisao ekonomski fakultet. Molim vas da odgovorite. Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zašto niste tražili stalni boravak?. Možete ga dobiti ako imate tri godine neprekidnog privremenog boravka. Osobnu iskaznicu za stranca možete dobiti čim vam odobre privremeni boravak, a izdaje se na rok na koji je odobren privremeni. Strancu na stalnom boravku osobna iskaznica se izdaje na rok od 5 godina. Ako imate neprekidnih 5 godina privremenog boravka (ne smije vam biti prekida između boravaka, ne odnosi se ako ste vi zahtjev podnijeli u roku a mup kasnije riješio) nakon što dobijete stalni boravak možete tražiti i državljanstvo RH. Što se tiče burze, pitajte njih.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Postovanje

- Drzavljan sa R.Srbije a uskoro sklapam brak sa curom koja je Drzavljanin R.Hrvarske pa me intresuje gde mogu videti kako izgleda Osobna iskaznica za strance sa privremenim boravkom na teritoriji R.Hrvarske I u slucaju kontrola da li stanujem na prijavljenoj adresi a toga ce biti da li ce biti problem ako se ne nalazim trenutno u stanu kada oni budu vrsili kontrolu jer radim u Slovackoj pa bi samo vikendom dolazio kuci?

Hvala

 

Srdacan pozdrav

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

A da li je Osobna Iskaznica za Strance po izgledu slicna Osobna Iskaznica koju imaju ostali, tj da li mi mozete poslati link gde bi mogao videti izgled te Osobne Iskaznice? 

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Na koliko godina se dobija I da li sa njom mogu da radim u Nemackoj ili Slovackoj posredstvom neke Agencije iz Hrvatske koje rade I na njihovoj teritoriji ?

Unared Hvala

Uređeno od Blazar

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×