Jump to content

zainteresirani


anonimno

Preporučene objave

Članstvo u bilo kojoj udruzi proistekloj iz DR ne daje ti nikakvo pravo iz Zakona o pravima HB i članova njihovih obitelji.

Kada već navodiš da si član jedne takve udruge, pretpostavljam da si HB, te bi pitanje, po meni, trebalo biti: "Da li HB bez ikakvih primanja mogu ostvariti bilo kakvu naknadu za osnovne životne potrebe?"

Za nezaposlene HB Zakon predviđa mogućnost ostvarivanja prava na opskrbninu. Ali, da bi se moglo odgovoriti da li ispunjavaš zakonske uvjete za ostvarivanje prava na opskrbninu, treba više podataka (godine starosti, članovi obitelji, tvoj i prihod članova tvoje obitelji iz prošle godine, da li primaš n. naknadu od HZZ-a, da li si osiguran kao poljoprivrednik, itd... to su samo najbitniji podaci). Možda je jednostavnija mogućnost da odeš do Ureda državne uprave u tvjoj županiji koji rješava o pravima HB-a, između ostaloga i o pravu na opskrbninu, pa će ti oni sve potanko objasniti i dati listu dokaza koje moraš priložiti uz zahtjev. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija