Jump to content

Ostavinska rasprava - boraviste u bakinom stanu


anonimno

Preporučene objave

Postovanje,

zivio sam 6 godina s bakom (mamom moje mame) u njenom stanu i brinuo o njoj, ugovor o dozivotnom uzdrzavanju ili oporuka u moju korist nije napravljena i nakon bakine smrti po ostavinskoj raspravi stan se dijeli na cetiri dijela (mojoj mami i njenoj braci i sestri).

Ja sam prijavljen s boravistem na toj adresi i placam sve racune ukljucujuci i otkup stana).

 

Moja tetka trenutno zahtjeva svoj dio vrijednosti stana, a ja joj momentalno nisam u mogucnosti isplatiti njen dio a i nemam kuda otici. Inace u postupku sam stambene stednje kojom bi nakon pet godina isplatio njen dio.

 

Interesira me kakva prava imam za boraviste u tom stanu i mogu li se nekako zastititi od mogucih sudskih postupaka potaknutih od strane moje tetke?

Puno hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u istoj situaciji sam se ja našla s tim da su moji roditelji uzdržavali baku i djeda koji nisu imali nikakve imovine a baka je napisala oporuku da se satn djeli na tatu i dvije sestre. no oporuka nije bila vrijedeća jer su svjedoci u krvnom srodstvu al se po zakonu opet djeli na 3 dijela, e sad ti možeš tužiti baku (zvuči nakaradno al to nam je rekao odvjetnik) da se iz nasljedstva izuzme sve što si ti uložio u taj stan što naravno moraš imati crno na bjelo, a uostalom, tvoja mama nemora potpisati prodaju stana i gotovo, dok jedan nasljednik ne potpiše, nema prodaje i nitko te neće izbacitiiz stana.

Moj savjet ti je da se sa mamom dogovoriš da im veli da neće potpisat prodaju i to je to, pa kad smogneš lovu ih isplatiš...eh to su ti krvopije ...sve znam ..imam istu priču doma....žalim te neznaš koliko

je napisao:

Dodatak: sa tetkom nisam u dobrim odnosima!

:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija