Jump to content

pomoč za prometni prekrsaj


anonimno

Preporučene objave

izlazili smo iz jedne ulice sa skuterom na glavnu cestu. mimoisli smo se sa policijom,nismo imali kacige.vidjeli smo da se zaokrecu za nama,pa smo poceli bjezat kroz crveno. u međuvremenu nasuprot nas jos jedna patrola.upalili rotirke i za nama. prešli smo preko nogostupa i sakrili se kod nekog auto servisa. parkirali smo motor i malo se udaljili. motali smo se oko servisa. uglavnom, nismo bili na motoru. za 5 min doletila je jedna patrola i počeli su nešto krcat po nama. ja sam rekao da nije moj motor. prijetio mi je da će me bacit na pod i vodit u stanicu, a ja sam mu samo rekao da nije moj motor. pitao me vozačku i dao sam mu. rekao je da će nam to sve naplatit. dok smo bježali nisu nam vidjeli tablice. tek ih je kasnije zapisao. nije nam dao ništa za potpisat ni ništa. zapiso si je sve u svoj običan blokic. nismo dobili onaj zuti kartoncic o prekrsaju. niti nam je rekao da platimo na licu mjesta. zanima me da li se mozemo zalit,jer kada su stigli mi smo se setali i nismo bili na motoru. ima još jedan problem. još mjesec dana mi traje uvjetna za prekršaj s autom. da li ce taj prekrsaj utjecati na to???????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je je, možeš se žaliti, pogotovo ako ti jedno šest policajaca koji su te ganjali daju iskaz pred sucem. Tvoje šetanje oko skutera će se tada pretvoriti u jedno od oka desetak tisuća kuna kazne, šezdesetisedam bodova i 17 godina zabrane upravljanjem svega što ima kotače.

 

Al pričekaj kat ti dođe nešto, pa onda vidi što je došlo, pa onda reci svima nama ovdje za što te sve terete. Ovako samo špekuliramo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slažem se sa prethodnim odgovorom. pričekajte malo, kad nešto dobijete na kućnu adresu, onda ćete znati što i kako dalje. ovako samo napikavamo. ali ne mogu si pomoći da ne upitam zašto se bježali? kaciga i nije neki razlog za bijeg, obzirom na ono što biste mogli zaraditi svojim ponašanjem. toliko od mene. pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije razlog kaciga bila za bijeg prije, kad je kazna za nenošenje bila 50kn, nego sad kad je 700 i to pomnožite sa njih dvoje na skuteru i bum,eto Vam 200eura.

Ne opravdavam što ste učinili,ali Vas razumijem.

Pozdrav :clint:

p.s.nosite kacigu,jer su motociklisti najugroženiji sudionici u prometu,i znate kako tragično završavaju i oni koji nose kacigu, a ovi što ne nose,neću ni reći,znate sve... :roll:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Treba svakako pričekati. Na drotovima je slijedeći potez. Mogu ti svašta nakalemit. Biti će njihova riječ protiv vaše, ali to ne znači da se ne možeš izvuć. Različitim izbjegavanjima, pa u konačnici kom obojci a kom opanci.

 

PS. Kada ste im već utekli zašto se se motali oko ili blizu motora. Trebali ste se pritajiti i otić što dalje a nakon nekog vremena polako doći i izvidit situaciju.

 

:bonk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

TheChosen33 je napisao:

Treba svakako pričekati. Na drotovima je slijedeći potez. Mogu ti svašta nakalemit. Biti će njihova riječ protiv vaše, ali to ne znači da se ne možeš izvuć. Različitim izbjegavanjima, pa u konačnici kom obojci a kom opanci.

 

PS. Kada ste im već utekli zašto se se motali oko ili blizu motora. Trebali ste se pritajiti i otić što dalje a nakon nekog vremena polako doći i izvidit situaciju.

 

:bonk:

 

Ako i jesi lawyer - odi se srami.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

E moj autore. Veliš, nisu vam vidjeli tablice i misliš da je to sve što su trebali vidjeti da skuže kako ste baš vas dvoje bili na motoru?

 

Jeste li u međuvremenu promijenili odjeću, promijenili boju kose, frizure...?

I u čudu se pitaš kako li su samo skužili da ste baš vas dvoje bili na motoru.

Uglavnom, biće to riječ hrpe policajaca protiv vaše. Kaj misliš koji su vam izgledi? :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

zANIMA ME JOŠ TA UVJETNA. KOJA SE ODNOSI NA B KATEGORIJU I ISTO ZBOG CRVENOG. DA LI UTJEČE TAJ PROLAZAK KROZ CRVENO NA MOTORU NA TU UVJETNU ZA B KAT.

 

NISMO SE PRESVUKLI, ALI KAD NAS JE STIGAO PRVI POLICAJAC, UZEO NAM JE DOKUMENTE, A KAD JE STIGAO DRUGI, PITAO JE: DI JE DRUGI ŠTA JE BIO NA MOTORU. MOJA CURE JE BILA PORED MENE, A ŠTA JE NAJGORE I PORED NJEGA. OVAJ DRUGI POLICAJAC MU JE ODGOVORIO: VALJDA JE CURA. KO JE TU LUD!!!PA NE MOŽE NA TEMELJU NEKIH VALJDA PISAT KAZNE. JA I DALJE STOJIM IZA TOGA DA TO NISMO BILI MI. U DRUGOM SLUČAJU I NISAM BJEŽAO. NEKA SAM PROŠAO KROZ CRVENO. BIO JE DAN I NISU MI DALI NIKAKAV ZVUČNI SIGNAL, A ROTIRKE NISAM VIDIO. MOTOR IDE 40 KM/H. I VAJDA SU ME MOGLI PREĆ I SIGNALIZIRAT MI DA STANEM. REĆI ĆU DA SAM IONAKO IŠAO VOZIT MOTOR U SERVIS. POLICAJAC JE PITAO VLASNIKA, ŠTA OVI BJEŽE. A VLASNIK SERVISA JE REKAO DA MI NIGDJE UOPĆE NE BJEŽIMO. ŠTA VI KAŽETE?????

 

JOŠ NISMO DOBILI NIŠTA, PA KOLIKO TO TRAJE?????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

rješeno. dobio doma kaznu od 3000 kn. plus cura 700. žalili smo se. ja sam pisao žalbu. njoj su odmah oprostili jer sam svašta nafilozofirao, da je prvi prekršaj da je nezaposlena, nema oca...

 

mene su zvali na "sučeljavanje sa policajcem ili više njih". ja sam došao dan prije i rekao da je moram na fakultetu bit na nekim obaveznim vježbama. šta je bilo i istina. da sam falio, mogao bi se njih rješit tek sljedeće godine. pošto je to bilo pred Božić, molio sam drugi termin, uz nadu da će to biti tek u drugom mjesecu (zbog godišnjih i tako), a u trećem bi bila zastara. predao sam obranu pismeno. nije bilo suca, a ona njeova tajnica je rekla da će mu poručiti.

 

kazna je bila:

-kaciga 700 kn

-vožnja po pješačkoj zoni 300 kn

-crveno na semaforu 1200 kn

-bježanje 800 kn

 

Kacigu sam priznao, sve ostale točke sam pobio. jer smješno je da ja bježim 300 m na skuteru (nas dvoje) a oni nas ne mogu stić u autu. to je onaj boatian koji u dvoje ide max 35 km/h. uz to oni su me htjeli zaustavit sa rotirkama, po danu! i kako da ja na skuteru vidim tu rotirku. mislim da su ti panduri stvarno glupo napisali zapisnik. napisao sam sucu da ću mu donijet motor da ga proba, pa nek sam vidi. uz to sam stao kod tog servisa. znači nisam bježao. naravno išao sam cestom, tako da nemam pojma o toj pješačkoj zoni. a za crveno sam rekao da nije moguće izvest to šta oni mene terete.

vrli policajac je rekao da sam ušao u raskrižje i skrenuo desno u tu ulicu, a ulica koju je naveo se nalazi lijevo. pitao sam da li je policajac vidio nekog ko je išao lijevo, ili ni sam nezna šta znači lijeva a šta desna.

 

na kraju sam dobio kaznu za kacigu od 700 kn drugo mi kao nešto vjeruju a nešto mi oprašta.

 

na kraju svega policajac mi je puno pomogao jer je sastavio takav zapisnik da kada sam ga doma svojima čitao, pucali smo od smjeha. dokazao je da nema osnove koje se nauče u prvim razredima osnovne škole. tada sam se zapitao kome je RH dala takve ovlasti...

naravno da će izigravati kauboje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija