Jump to content

kupnja veće nekretnine ( stana )


anonimno

Preporučene objave

kupio bih veći stan a prodao sadašnji ( 60 m2). Kako mi je to bila prva nekretnina nisam paltio porez. Kupljen je prije četri godine. pošto kupujem veći a prodajem sadašnji stan, da li moram platiti porez za postojeći a poslije i za novi ili plaćam neku razliku. Uz put i obitelj se u tom periodu povaćala za jednog člana :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete jedino dobiti popust na neadekvatnu postojeću nekretninu (ili zbog broja kvadrata prema broju članova ili dotrajalosti). Za svaki višak kvadrata na novoj lokaciji plaćate odgovarajući iznos. Nedavni primjer: suprug nema nekretnina na svoje ime, ja imam, ali ne gledaju pojedinačno tko ima ili nema nego cjelovito kao obitelj. Znači, imamo jer ja imam. Postojeća nekretnina je neadekvatna prema broju članova (imamo 4 djece). Kupili smo zemljište koje je premašilo gabarite za šesteročlanu obitelj za određen broj kvadrata, tako da smo trebali platiti, ali ne puni iznos poreza nego upola manje, a sve na ime neadekvatne nekretnine. U našem slučaju se radilo o maloj i staroj kući. Svakako podnesite zahtjev poreznoj upravi da vas oslobodi plaćanja poreza pa ćete vidjeti što će vam reći. Izlazi komisija na staru nekretninu i prema nacrtima gleda novu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

nemate nikakav "popust". ako prodate nekretninu i platite porez na nju, smatra se da nisrte koristili oslobođenje za plaćanje poreza na promet nekretnina. u tom slučaju možete kupiti veću nekretninu prema potrebama vaše obitelji. oslobođeni ste za plaćanje do 80 kvadrata za 3 člana, 90 kvadrata za 4 člana, 100 kvadrata za 5 članova... samo pazite da nekretnina koju kupujete ima više kvadrata od prve i obavezno veće tržišne vrijednosti. i naravno, da ne prođe rok od 5 godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija