Jump to content

pravo na adaptaciju stana


anonimno

Preporučene objave

Naslijedila sam stan. Radi se o 2. katu obiteljske kuće s time da je prizemlje zajeničko a stan na 1. katu je vlasništvo drugog vlasnika. Budući da je zgrada izgrađena 40-ih godina prošlog stoljeća, nema betonskih ploča. Sada ja želim pristupiti adaptaciji svog stana uključujući i betoniranje ploča. Kako bi to mogla učiniti, tre bala bi staviti privremeno željezne stupove kao potpore. Da li mi je to vlasnik stana ispod mene dužan omogućiti? Što učiniti ukoliko on to ne dozvoljava? Bila bi zaista šteta ne obnoviti ga jer se radi o lijepom stanu na moru na izvrsnoj poziciji uz kojega me uz to vežu i lijepe uspomene na djetinjstvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako doista nema sporazuma sa susjedom, Zakon o vlasništvu... regulira tzv. susjedsko pravo - uporaba tuđe nekretnine radi izvođenja radova.

Pogledajte si sve o tome u čl. 107 ZV.

Susjeda bi u tom slučaju trebali tužiti radi ishođenja pravomoćne presude, te mu temeljem te uporabe plaćati neku naknadu i moguću nastalu štetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija