Jump to content

Molim stručnu osobu za odgovor


anonimno

Preporučene objave

Stanujem sa obitelji u kući koja se vodi kao jedan objekat 13x15,dijeljen iznutra po vertikali.Znaći,u 1/2 kuće stanujemo ja i moja obitelj,a u drugoj polovici objekta (napominjem ne dvojnog),stanuje druga obitelj.Kada se je objekat gradio ilegalno,ali uz suglasnost susjeda mi smo izgradili krovnu terasu,a mi smo njima dali suglasnost da otvore u prizemlju objekta tihi obrt.Znaći,suglasnost za suglasnost.U među vremenu su ti isti susjedi u prizemlju iste zgrade gdje im se nalazi poslovni prostor podigli terasu koja se također ne nalazi u objektu.Sad već imamo dvije bespravno izgrađene terase.U međuvremenu dotični susjedi dolaze na ideju da i oni hoće otvoriti krovnu terasu i to na istoj strani krova gdje se nalazi i naša terasa.Ja se kao susjed sa time ne slažem prvo zato što smo već dobrano odstupili od projekta i jedni i drugi,a drugo zato što se ne poštuje naš usmeni,a ni pismeni dogovor ili suglasnost.Moja krovna terasa postoji već cca. 10 godina i zanima me pošto je ušla u avionski snimak da li je mogu legalizirati i da li moji susjedi mogu otvoriti svoju terasu do moje,iako se ja kao susjed sa time nikako ne slažem (a oni našu suglasnost ni ne pitaju već rade što ih je volja).

Molim vas da mi dadete stručan savjet kako bi mogla što ispravnije djelovati.Kuća nema ni tehnički pregled ni uporabnu dozvolu i kako ćemo ih uopće dobiti ako budemo toliko odstupali od projekta?

Konkretno me zanima da li mogu stopirati susjede ako počnu otvarati svoju terasu s obzirom da ni ja nemam za moju potrebnu dokumentaciju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija