Jump to content

retroaktivno umirovljenje!!!!,molim pomoć


ivek55

Preporučene objave

28.12. mi je na radnom mjestu urućeno riješenje da sam u mirovljen sa 06.12.,bez predhodne obavijesti da će umirovljenje nastupiti. za taj period mi nije isplaćen O.D.,nije mi isplaćena ni božićnica iako sam radio do 28.12.,a uz to mi je ostalo 16 dana godišnjeg koji zbog radnih obaveza nisam mogao iskoristiti , a donošenjem riješenja mi je i to pravo oduzeto.Podnešena je tužba upravnom sudu, kojom tražim poništenje riješenja, vraćanje na radno mjesto, isplatu zaostalih plaća i božićnice, te vraćanje svih prava koja proizlaze iz radnog odnosa i u svezi sa radnim odnosom (god.odmor). Jesam li u pravu i kakovo riješenje mogu očekivati od Upravnog suda?? I na kraju, poslodavac je bio, ne privatnik nego MUP-RH. Zahvaljujem na odgovoru. ivek55

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oni nisu dužni da Vas obavjeste da ćete ići u mirovinu ako ispunjavate Zakonske uvjete za odlazak u mirovinu, znači godine staža odnosno starosti. Trebali ste voditi evidenciju koliko dugo radite i pripremiti se za nešo tako.

No što je tu je, kako bude bit će jer će sud donijeti konačnu odluku.

Trebali ste dobiti otpremninu, a nadam se da ste je dobili. Posavjetujte se sa sindikatom, a i tamo ima pravnik koji bi Vam besplatno trebao pružiti određene usluge.

 

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija