Jump to content

Naplata dospjelih potraživanja


anonimno

Preporučene objave

Ukratko situacija:

Imam obrt te sam trenutno u blokadi u iznosu od 20.000 Kn, ali sa druge strane imam nenaplačenih dugovanja u iznosu od 80.000 Kn. Jedan dio od 25.000 Kn je pravno riješen te sam kroz ovrhu sjeo na račun jednom od dužnika (d.O.o.), ostali iznos je još u pravnom postupku (različiti dužnici). Situacija je da dužnik nema iznos koji potražujem te ga je moja ovrha stavila u blokadu. Sad me zanima postoji li neko riješenje za mene... postoje li firme koje (legalno) otkupljuju dugove... U biti postoji li bilo koji način da se izvučem iz ove situacije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da znam ali faktoring je naplata nedospjelih potraživanja ili u praksi: netko nešto naruči od mene ali je recimo odgoda plaćanja 6 mjeseci, tada meni banka plati taj iznos umanjen za 5-10% a preuzima rizik naplate potraživanja. Međutim to je jedini slučaj što je meni poznato za preuzimanje dugova. Na žalost faktoring se u mom slučaju ne može izvesti - dugovanje je dospjelo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E to nisam znao jer su meni u dvije banke rekli sasvim drugačije (Privredna i Centar). Uglavnom Privredna, Centar, Rba banka su me odbile. Rba jer trenutno ne radi na "sitno", a Privredna i Centar jer ne rade sa dospjelim potraživanjima. Možete li mi barem dati neki naputak di da odem - ovo sad ispada kao da tražim iglu u plastu sijena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ništa ljudi... nakon razgovora sa direktorom gore preporučene firme ispada da mi trenutno u HR nitko ne može pomoći... barem ne legalno. Ne postoje institucije koje bi mogle riješiti ovu situaciju. Očigledno je ovo hrvatska stvarnost, naruči a ne plati - a ja kako vidim osuđen na propast. Neznam što bi više rekao...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj ovršenik nije u stečaju a nije ni bio u blokadi dok mu ja nisam sjeo sa ovrhom (pozitivna nula). Nema neku imovinu ali ono što ima dovoljno da pokrije moje potraživanje i plati sve te troškove. Ima jedan uređaj u firmi koji stoji kao eksponat (čitaj: nije korišten) a cijena mu se kreće u par 000 eura, pa da sad ne nabrajam dalje. Poanta je da nitko se nije ni interesirao oko toga - sva priča završava na mojem izlaganju problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Obrtniče!

Mnogi osim glavnog žiro računa imaju otvorene račune i u drugim bankama.Provjerite to u Fini jer na njima možda ima novaca.

Ubuduće provjerite bonitet poslovnih partnera ili tražite plaćanje po predračunu.

Želim vam odlično zdravlje,deblokadu Vašeg računa i naplatu svih dospjelih potraživanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija