Jump to content

reklama coca-cole


anonimno

Preporučene objave

U posljednjoj sekvenci nove Coca-Coline animirane reklame "Videogame", koja se nedavno počela vrtjeti na hrvatskim televizijskim kanalima, ekranom prolijeće borbeni helikopter iz kojega ispadaju ljudi, a u pozadini se vidi dobro poznata boca osvježavajućeg napitka.

Mnoge gledatelje začudilo je što je u toj animaciji uporabljen helikopter tipa Gazella, kakav je koristila JNA. Dapače, na repu helikoptera jasno se vidi zastava Jugoslavije, a na trupu su mu oznake Ratnog zrakoplovstva SFRJ-a. U hrvatskom ogranku Coca-Cole nisu znali da se u spotu nalazi helikopter JNA dok ih 24sata nisu upitala za objašnjenje. Tek su tada detaljnije provjerili završni kadar i "uistinu utvrdili prisutnost spornih elemenata".

- Odmah smo u potpunosti zaustavili emitiranje sporne reklame i upozorili našu središnjicu kako bi stvar mogla dodatno provjeriti s relevantnim vanjskim kreativnim agencijama i pokrenuli izmjenu reklame - rekao je Sandro Baričević iz Coca-Cole.

Uz ispriku onim gledateljima koje je spot mogao povrijediti, kaže da su reklamu preuzeli iz međunarodne središnjice. Tijekom testiranja, dodaju u Coca-Coli, nitko nije zamijetio sporne elemente. Tvrde kako ne postoji mogućnost da se spot ipak i dalje vrti u drugim zemljama širom svijeta. Reklamu je radio strani tim animatora, a prvi put je emitirana za vrijeme Superbowla, finala prvenstva u američkom nogometu.

 

VIDEO reklame pogledajte ovdje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija