Jump to content

prigradsko naselje i paljenje korova


anonimno

Preporučene objave

Paljenje na otvorenom je zabranjeno od 01. svibnja do 01. listpada. Dozvoljeno je ukoliko se obavijeste vatrogasci i daju dozvolu (dakle ONII moraju dopustiti!!!!), a dat će ako ste osigurali vodu, uvjete za paljenje (npr. nema baruta, benzina, šume i sličnog u blizini).

 

Glede paljenja guma, skupljajte ih jer ćete dobiti naknadu za njih kao za plastičnu ambalažu.

 

Ipak ako stalno palite nešto (npr. svaki tjedan)savjetovao bih vam da se sudržite od toga jer dolaze u obzir neke tužbe zbog prekomjernih imisija.

 

I još nešto: "ljubi bližnjega svoga kao samog sebe" :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Cekaj malo veterane; ako ja palim korov sad unutar svog vlastitog vrta je znaci zakonom dozvoljeno.

 

Autogume ne palim NEGO KOROV i ostavi se auto guma jer sam to naveo kao primjer njihovih budalastina za sto me dovikuju i galame.

 

Znaci ne smijem paliti korov unutar svog vrta po zakonu od 1.5. do 1.10?

Vita jela zelen bor cekam brzi odgovor. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve vam je objašnjeno u prvom postu, u tom razdoblju nesmijete paliti vatru na otvorenom pa ni u svojem dvorištu. Stav kao što je vaš donio je puno nevolja sa vatrom i upropastio puno kvalitetne šume i raslinja.nerazumnim postupcima u toku tih mjeseci ne ugrožavate samo svoju već i tuđu imovinu. I inače je potreban strogi nadzor nad palištem, pa i onda kada smijete paliti na otvorenom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda bi po mom tumačenju mogli roštiljati jer je roštilj zatovrenog tipa.

 

Očekujem poziv na roštiljadu

 

 

8:46 18/4/2007

slavko1941

Veteran

 

 

 

Pristupio: 16/1/2007

Broj objava: 102

 

 

Re: Roštiljanje

Da, na tom industrijski izrađenom roštilju možete pripremati svoje omiljene pečenke, ali i taj proizvod mora imati na izlazu mrežicu protiv iskrenja. Ništa strašno, čuvajmo Lijepu našu i dobar tek!

 

 

?????????????????????????????????????????

Na izlazu mrezicu protiv skrenja?

Da li Vi mislite da se rostilj kupuje s tom mrezicom? I da li je to onda ako ja npr pri kupovini zidanog rostilja nisam dobio i tu mrezicu protiv iskrenja (a sad sam vec iu i ja zaiskrio i mogli biste me klopiti mrezicom) :-P

 

A poziv na rostiljadu tek kad nabavim mrezicu jer evo idem sad po metar da izmjerim dimenzije :thumbs:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li Vi mislite da se rostilj kupuje s tom mrezicom? I da li je to onda ako ja npr pri kupovini zidanog rostilja nisam dobio i tu mrezicu protiv iskrenja (a sad sam vec iu i ja zaiskrio i mogli biste me klopiti .....

 

 

Htio sam priupitati jer se nisam krivo izrazio ocito pod iskrenjem _ Da li je kupovina rostilja koji nema zastitnu mrezicu od iskrenja protivzakona? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

ovo je ''doista'' smiješno.

 

ne smiješ palit korov u svom vrtu, al smiješ roštiljat sa mrežicom protiv iskrenja za koju nitko ne zna gdje se može kupit.

 

''statistički gledano'' još nisam čula da je netko izazvao požar paleći korov u svom vrtu, ali činjenično, izazvano je mnogo požara ostavljenim žarom od rštilja, pa čak i bačenim opušcima cigareta. kakav se zaključak iz tog može zaključit pojima nemam.

 

al da prekinem ''učenu'' spiku. ja često palim korov u svom vrtu. imam lijep voćnjak, puno grmovitog cvijeća i svako proljeće puno granja za palit. al kako nisam vješta paljenju, stalno palim, al nikako da pokurim. grane strše na sve strane i dim dimi li ga dimi i nikad kraja. susjedi mi nisu niš prigovorili, al mogu si mislit- ima neka stara susjeda sirota isto stalno pali i dimi i svi joj se rugaju, ogovaraju.

 

a moji susjedi, vješti i sposobni, imaju granja kolko i ja, al njihovo u trenu izgori. čas ga ima, već ga nema. šta rabe da tako gori ne bih znala reć.

 

zaključak: čuvajmo lijepu našu al od budala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo ovako: ja cu ti pomoci ali samo se nadam da se tvoj zadnji zakljucak nje odnosio im na mene:

 

 

Sav korov moras dobro susiti, ja kad vadim korov ostavljam ga na hrpicama da se lakse osusi a ne da je sve na jednoj gomili. Onda plane za par min i gotovo kad zapalim.

 

Grane isto tako: potrebno ih je ostaviti uz kraj vrta i pokriti najlonom pa tek onda paliti: ne mozes paliti "zive" grane - pa to ne gori i zato ti se dimi.

A za grane ti je steta da ih palis bez veze uz korov nego ih ispilaj i pokrij najlonom i drzi pokraj rostilja i rostiuljaj na njima.

ps. neki sve poliju benzinom - cak i kad rostiljaju pa zapale - to im brze razgori vatru - ali TO NE PREPORUCUJEM tebi kao prvo jer si amater pa se mozes sama zapaliti a kao drugo nije ekoloski a pogotovo jesti meso jkoje je potpaljeno benzinom. :thumbs:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija