Jump to content

Pomoc - izgubljena uplatnica!!!


anonimno

Preporučene objave

26.11.2006. mi je pauk digao auto! isti dan sam otisao po njega, uzeo uplatnice i platio u predvidjenom roku od od 8 dana. par mjeseci kasnije mi je ponovo dosla uplatnica od Zagrebparkinga da nisam platio.

problem je slijedeci, ne mogu nikako naci taj odrezak od uplatnice!!! cijeli stan sam ispregledao, svu robu koju sam mozda nosio, auto, itd..... jednostavno je nema. bojim se da sam ju mozda nesvjesno, greskom bacio. inace sam pacijent po pitanju cuvanja uplatnica, ali ko za vraga ove nema!!! mislio sam, mozda nisu proknjizili na vrijeme (to se zna desiti), ali par mjeseci nakon toga - evo uplatnice opet!!

da li je moguce nesto uciniti da ne platim jos jednom istu kaznu???? da li bi pomoglo ako se sjetim i datuma kad sam to uplatio?? jer mislim da se zbog nekih drugih stvari upravo sjecam datuma kad sam to isao platiti.....

PUNO HVALA!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za uplate koje su izvršene u pošti i fini, postupak traženja ispisa uplaćene kazne je isti. sve što je uplaćeno u pošti, seljački rečeno vidi se i u fini. što znači da idete u finu, pismeno zatražiti ispis uplaćene novčane kazne, s tim da osim žiroračuna morate imati i druge podatke, a to su poziv na broj odobrenja kao i model. to su vrlo važni podaci bez kojih teško da će moći pronaći uplatu, jer uplata na žiroračun državnog proračuna je vrlo širok pojam. trebali bi (to je najjedostavnije) imati ispunjen primjerak uplatnice kako j eizgledala onda kad ste ju uplatili. nisam čitala gornji post pa ne znam po čijem nalogu ste uplaćivali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

UPDATE!!!

 

ovako...otkrio sam sto je izazvalo problem. ZABORAVIO SAM ISPUNITI 'POZIV NA BROJ ZADUZENJA'!!!! sigurno je to....jer mi u Zagrebparkingu kazu da na taj datum (kada sam uvjeren da sam uplatio) imaju neproknjizenu uplatu koja je uplacena negdje u Posti (ali oni ne mogu znati kojoj). to je sigurno ta moja uplata ;)

 

dalje....sad sam se vratio iz Poste i kazu mi da mi ne mogu dati preslik, potvrdu, da to mogu traziti samo u Fina-i. :(

 

ima li jos koje rijesenje??? izgleda da cu ipak morati ponovo platiti. tjesi me jedino sto je to moja greska.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sto to znaci? da mogu potvrdu o uplati (izvrsenoj u Posti) traziti u FINA-i??? ili...?

ta neproknjizena uplatnica u ZGPark je ziher moja, jer sam gospodji rekao i datum uplate i ona ju je nasla, samo....nisam upisao broj zapisnika na uplatnicu kad sam uplacivao, pa nemam s cim dokazati da je to moja uplata. tu je problem.

znaci, sve je placeno, sve je tu, samo kako dokazati da sam to JA, kad mi na Posti ne daju potvrdu?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Uzeli su ti dobru lovu. Kad nabaviš uplatnicu, čekaj da te tuže, na sudu pokaži uplatnicu pa nek barem plate sudske troškove jer za ovo nisi ti kriv.

 

jesam, ja sam kriv. nisam prilikom uplate upisao o kojem se predmetu radi, zato ta uplata tamo stoji neproknjizena. i jos sam izgubio potvrdu o uplati pa ne mogu dokazati da je to moja uplata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

eeee, pardon Zvrka. previdio sam ti ili post ili recenicu....sve mi je jasno. ici cu u FINA-u!!!!!

samo mi jos reci, ako ti nije tesko...sto je to poziv na broj odobrenja i model? znam gdje su, vidim ih na ovoj novoj uplatnici koju sam dobio, ali da li su ti brojevi isti i na onoj staroj uplacenoj uplatnici ili se ti brojevi razlikuju od uplatnice do uplatnice?? jer ako je ovo drugo, onda sam u banani. posto nemam 'ono sto sam izgubio', ne znam napamet ni te brojeve....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ti brojevi su različiti od kazne do kazne. vaša je kazna jedinstvena i nosi isto takav broj. primjerice, policijske novčane kazne nose poziv na broj odobrenja 6041-a iza crtice slijedi broj izvješća (koji je drugačiji za svakog polčinitelja).ako ste dobili novu uplatnicu, ti bi brojevi trebali biti isti kakvi su i bili na onoj izgubljenoj. nadam se da nisam zakomplicirala.......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne mora biti. zadnja dva broja (07), a ne 2007, mogla bi biti ova godina u skraćenoj verziji. postoji razlog zbog kojeg je ispisan atako kako je. način ispisivanja (svaki broj ima svoje značenje) ovisi od institucije do institucije, ako ste tako dobili, nije na vama da razlučujte što je što. vaša je dužnost na uvid pokazati uplatnicu, ako se to traži, i naravno platiti. pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija