Jump to content

10 000 EURA!!!????!!!


anonimno

Preporučene objave

TREBAM ODGOVOR, TREBAM POMOĆ, TREBAM SAVJET!

OVAKO, MOJA MAJKA JE DRUGOOPTUŽENA U JEDNOM POSTUPKU PO ČLANKU 224. 1. I 4.STAVAK. ZBOG NEJAVLJANJA NA SUD ODREĐEN JOJ JE PRITVOR. MEĐUTIM ONA NIJE DOBILA NI JEDAN JEDINI POZIV, JER DA JE, SIGURNO BI SE ODAZVALA. MI SMO ZA TO SAZNALI TEK U PRVOM MJESECU OVE GODINE KADA SU DVA POLICAJCA DOŠLA U 19 SATI TRAŽITI MAJKU. ONA JE NA SVU SREĆU BILA NA PRIVREMENOM RADU U INOZEMSTVU. I BITNO JE SPOMENUTI DA JE MAJKA U 12-OM I 1-OM MJESECU PROŠLA GRANICU 4 PUTA (PRITVOR? PIŠE DA JE DONESEN U 11-OM MJESECU..).

TAKOĐER SMO SAZNALI I DA JOJ JE DODIJELJEN ODVJETNIK PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI.

RASPITIVALI SMO SE NA SVE STRANE I SAVJETOVANO NAM JE DA SE MAJKA PRIJE NEGO SE UKINE PRITVOR NE VRAĆA U HRVATSKU, A DA SE PUTEM ODVJETNIKA PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI JAVI SUDU DA OBJASNI GDJE JE I DA SE NIJE ODAZVALA POZIVIMA ZBOG TOGA ŠTO NITI JEDAN JEDINI NIJE DOBILA, TE DA JE SPREMNA SURAĐIVATI SA SUDOM. TO SMO I UČINILI. ZATIM SMO ČEKALI DA NAM SE JAVI ODVJETNIK I DA NAM KAŽE JE LI PRITVOR UKINUT ILI...

ODGOVOR KOJI SMO DOBILI JE TAJ DA JE ODVJETNIK RAZGOVARAO SA PREDSJEDNIKOM SUDA I DA JE PREDSJEDNIK SUDA REKAO DA PRVO TREBA POLOŽITI JAMSTVO DA ĆE SE MAJKA REDOVITO JAVLJATI SUDU U IZNOSU OD 10 000 EURA, TE DA ĆE TEK ONDA PRITVOR BITI UKINUT :-o

SMIJU LI TO TRAŽITI? JE LI USTAVNO? ŠTO JA MOGU UČINITI? ŠTO SE MOŽE UČINITI? KAKO JE ODVJETNIK MOGAO PRISTATI NA TO KADA ZNA DA NEMAMO TOLIKI NOVAC?

NAIMA, MAJKA RADI U INOZEMSTVU JER TU NE MOŽE DOBITI POSAO, A UZDRŽAVA MENE I BRATA KOJI STUDIRAMO U ZAGREBU. KRPAMO KRAJ S KRAJEM. A MAJKA SAD ISPADA KAO VELIKI ZLOČINAC KOJI SI JE PREVAROM ZGRNUO HRPU PARA I SAD UŽIVA :-? ONA JE APSOLUTNO NEVINA! NE SAMO DA JE I ONA ŽRTVA NEGO ĆE, IZGLEDA, JOŠ I ISPAŠTATI ZA DRUGE.

ŠTO SE TIČE PRVOOSUMNJIČENOG (A ON JE UZEO SVE NOVCE I SVE DOKUMENTE I ZBRISAO) NJEGA NE MOGU NIKAKO NAĆI, PA ĆE SAD SVE SVALITI NA MOJU MAJKU KOJA SE PRISTOJNO JAVILA DA SURAĐUJE SA SUDOM.

AH, NE ZNAM. LJUT SAM I TUŽAN. I OSJEĆAM SE NEMOĆNO.

RECITE MI, SMIJEM LI SE NADATI ?? ILI JE PRAVDA REZERVIRANA SAMO ZA BOGATE??

POSTOJI LI PRAVDA U HRVATSKOM PRAVOSUĐU ILI SA ZAISTA SVE SVELO SAMO NA TRAŽENJE ŽRTVENOG JARCA?

:-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čisto sumnjam da nije dobivala pozive, možda ona nije niti jedan primila - potpisala dostavnicu i primila poziv, ali čisto sumnjam da bi sud dao policiji nalog da nekoga dovede a da nije 100 % sigurno da je taj netko izbjegavao primiti poziv ili mu se ne može utvrditi adresa ili živi na jednoj a prijavljen je na drugoj adresi ili jednostavno ne želi primiti pozive koji mu se dostavljaju izbjegava pošrtara.

 

Pa nisu ni suci ni policajci vesla sisali !

 

Jer u suprotnom osoba može tužiti državu i dobiti grdne pare. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispričavam se zbog velikih slova u prethodnom javljanju.... nalet emocija...

 

Ovako, ti pozivi nikad nisu dostavljeni na našu adresu. ona je prijavljena, međutim radi u inozemstvu, ali se svakih par mjeseci vraća kući na nekoliko tjedana.

Brat i ja studiramou Zagrebu, a kod kuće je konstantno baka koja nikad ne ide od kuće pa poštar ne može proći neprimijećeno. usput je to veoma malo mjesto i svi se znaju.

da je poštar i donio koju kuvertu za majku, a da majke nije bilo da je osobno prihvati,a poštar bi vjerojatno pitao za majku, baka bi to znala i javila. Javlja i za svaku razglednicu, zakašnjenje vraćanja knjige u knjižnicu itd....tako da sudski poziv ne bi prošao neprimijećeno. tim više što je baka paničar po prirodi..

 

Jel mi možete savjetovati što nam je činiti?????

Što će se dogoditi ako majka ne plati tu svotu (jer nemamo toliki novac), a oni znaju adresu na kojoj radi?

 

:-?

 

Hvala najljepša..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na temelju svega napisanog, nameće se jedini zaključak. Neka se mama jednostavno javi odvjetniku i neka traži objašnjenja (odvjetnik je to dužan učiniti). Nakon toga će se znati više, pa ćće se prema tome morati ravnati. U svakom slučaju, sud je učinio što mora, a na tvojoj majci ostaje da se ponaša prema odlukama suda. :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo majki vam sigurno nije određen pritvor bez razloga. Naime određivanje pritvora prije svega znači da postoje dobri dokazi da je djelo počinjeno (iako je vašoj majci određen pritovr iz drugog razloga). Znam da je teško tako razmišljati o vlastitoj majci, ali ipak razmislite malo i na takav način.

 

Netko je sigurno primao pozive i to se jednostavno može utvrditi uvidom u dostavnice u sudskom spisu. To vam može uraditi branitelj, ali i vi kao kćer. Fotokopirajte dostavnice i usporedite potpise s nespornim uzorkom rukopisa vaše majke.

 

Odvjetnik je učinio najbolje što je mogao (druga je stvar što vi nemate 10 000 Eura). Majku će vam na granici (ako bude legitimirana) uhititi i sprovesti u pritvor, ako se stvari ne riješe jamstvom.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru! Sigurno ćemo to provjeriti. Nismo ni znali da se to može. Hvala.

 

A što se tiče krivnje naše majke, sigurni smo da je nevina. Naime, onaj prvooptuženi koji je uzeo sve novce i dokumente i propalu firmu ostavio na leđima naše majke jest zapravo njen muž i naš očuh. A majka je bila previše naivna te je pristala biti direktor te firme, a on je bio prokurist.

 

 

Inače, to je bilo prije 5 godina i majka je bila ta koja ga je prva prijavila policiji (i pritom je saznala da je on imao još dvije firme :-o ).

 

 

Ako naravno imate još koji savjet bilo bi nam drago da ga podijelite s nama.

Hvala još jedanput!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nemamo ništa u toj vrijednosti, nažalost. sve smo izgubili prije 5 godina.

možda da ponudimo svoje živote? obiteljsko samoubojstvo, hm.

materijalno je, u našoj državi, ipak mnogo važnije od ljudskog dostojanstva.

ako imaš, otvaraju ti se čak i vrata pravde.

 

 

hvala vam najljepša na vašim odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U svakom slučaju, sud je učinio što mora, a na tvojoj majci ostaje da se ponaša prema odlukama suda.

 

Je, nek ide u zatvor za ništa. STvarn debilana od savjeta.

 

Odite radije i vi i majka u inozemstvo, a ako nasa debilna drzava i debilni pravnici budu trazili izrucenje, onda je nece izreucit ko sto nisu izrucili ni onog Srbina iz Velike Britanije, kada vidse sve te nepravilnosti u postupku, Jer vidis tu po ovom forumu kak nasi pravnici razmisljaju, vidis po postupanju tog svog odvjetnika po sluzbenoj duznosti.

 

A šta vidiš?

 

Vidiš da im se #### živo za ljude... Oni imaju svoju "placicu" i to je to. A da bi prstom ulozili malo dodstang truda da bi se bar nesto malo pravde ostvarilo, stvaarno pomoglo ljudima, to ne. Jer izgleda da su suplji i nemaju nekih unutarnjih vrijednosti iz koji bi proizlazila motivacija za takvo sto.

 

A ovi ovdje, vecina, koji odgovaraju na pitanja i toboze pomazu ovdje ljudima, uglavnom samo se prave pametni jer im valjda nije dovoljno na sudu i usput cesto podjebavaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija