Jump to content

rad za opče dobro


anonimno

Preporučene objave

Brzina, mjerenje, kazna 500 kn plus 110 kuna troškova. Napišem prigovor samo zato da na sudu zatražim rad za opće dobro umjesto kazne jer nisam pri novcu (čak je i auto bio posuđen, mi auto nemamo). Na sudu priznam sve bez velike rasprave i zamolim za odradu kazne.

E sad prihode imam redovne, zaposlen na neodređeno i to se vidi. Ono što se ne vidi to je da imam dva kredita pa jedva spajamo kraj s krajem i tako već 3 godine i još nas čeka 9.

Pa mi sutkinja reće da moram platit a ne radit.

Pitanje: mogu li se žalit VPS ne na presudu nego na način izdržavanja kazne (bez obzira ima li toga ili nema, uzmem dva dana godišnjeg, odradim i gotovo).

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ukoliko ste željeli zamijeniti novčanu kaznu radom za opće dobro na slobodi, niste trebali ulagati prigovor. trebali ste čekati da rješenje postane pravomoćno, te bi vas mjesno nadležni sud pozvao na izvršenje kazne u smislu očitovanja o radu za opće dobro na slobodi......i tad ste mogli dati svoj pristanak. ako je kazna i dalje 500,00 kn i ako u međuvremenu nije donijeto rješenje o supletornom zatvoru, vaše je zakonsko pravo koristiti se opcijom rada za opće dobro na slobodi kao načinom izvršenja neplaćene novčane kazne. ponavljam, ako je predmet još uvijek u fazi očitovanja o radu za opće dobro na slobodi, još se uvijek možete izjasniti o istom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja vam ponovno ponavljam isto. to nije razlog za žalbu. žaliti se možete na visinu kazne, a vi to ne želite. prema tomu, u rješenju vam piše način izvršenja kazne.....ako ne možete odmah platiti, dogovorite se za nekakvu odgodu. ako uopće ne razmišljate niti o odgodi plaćanja, a niti plaćanju općenito, onda možete zatražiti da vam se kazna zamijeni radom. ne morate se žaliti da bi dobili zamjenu za rad. valjda sam bila jasna...... :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, ali pitam kome.

Da li to pišem VPS-u da želim zamijeniti kaznu. I što pišem ako ne pišem žalbu, da li pišem molbu ili sl?

Ponavljam da je sutkinja završila posao, sve je bilo ekspresno. Pitala me jesam li kriv, rekoh jesam, žalim li se na išta, rekoh ne, dala mi je dvije uplatnice i riješenje. Zamolio sam da odradim kaznu ali je reakcija bila nikakva, rekao bih da je bila u stilu "znam za tu mogućnost ali ja to nikad ne radim jer je to način izbijegavanja kazne jer sustav rada za opće dobro ne postoji". Naravno da nije rekla tim rijećima ali to je to.

A na dnu riješenja stoji da se jedino mogu žaliti VPS. Ja sam čak i imao prosjek svoje plače i potvrdu o otplati kredita. Nakon otplate mi ostaje 2400 kuna. 610 kuna kazne znači neplačanje rate ovaj mjesec. I što onda?Zato sam zamolio da odradim kaznu (dva dana godišnjeg i gotovo) ali se sutkinja oglušila.

Da li to znači da VPS pišem molbu za mijenjanje kazne?????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne pišeš to VPS-u, kad rješenje bude pravomoćno (prvostupanjko, drugostupanjsko, nije bitno), a ti ne platiš kaznu (500 kn), a moraš platiti onih 110 kn, onda te prvostupanjski sud pita da li želiš zamijeniti kaznu radom za opće dobro (koji btw još uvijek ne postoji niti će ikada postojati), kužiš?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zbog prometne nezgode izrečena mi je kazna od 900 kn. Dal ikako postoji šansa da se to preinači u rad za opće dobro? jer kakve nesreće. U19 god. vozačke nijedan prekršaj a ova nezgoda se dogodila dok sam svoj auto koristio u volonterske i dobrotvorne svrhe i tad sam bio na zadatku koji sam za tu ustanovu izvršavao te nisam dobio novac za kaznu. Ja bih išao na rad za opće dobro jer bi mi to i pomoglo.HRVI sam, ranjen i u mirovini i pijem puno lijekova te neznam kako će se zbog toga u zatvoru postaviti a platiti neću jer ću uskratiti djecu za 900 kn

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

eliopisak je napisao:

Zbog prometne nezgode izrečena mi je kazna od 900 kn. Dal ikako postoji šansa da se to preinači u rad za opće dobro?

Zali se na prekrsajni nalog i cekaj poziv za prek.sud

jer kakve nesreće. U19 god. vozačke nijedan prekršaj a ova nezgoda se dogodila dok sam svoj auto koristio u volonterske i dobrotvorne svrhe i tad sam bio na zadatku koji sam za tu ustanovu izvršavao te nisam dobio novac za kaznu. Ja bih išao na rad za opće dobro jer bi mi to i pomoglo. HRVI sam, ranjen i u mirovini i pijem puno lijekova

E, sve ovo ispricaj sutkinji (sucu) i garant te oslobađa sudskih pristojbi i spusta kaznu na cifru ispod 700 Kn, a onda ti se to preinacuje u Rad.

Budi jaaaako pristojan na sudu i nadasve skrusen, uspijeh zagarantiran. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija