Jump to content

neplaćeni dopust


mikica

Preporučene objave

koliko dugo u praksi se može koristiti neplaćeni dopust,dali onda se prekida mirovinsko i zdravstveno osiguranje kod poslodavca i postoji li mogućnost da to samostalno uplaćujem?Dali onda u slućaju da ostanem trudna ima pravo na naknadu kao zaposlnena osoba ili ne?Dali je moguće uzeti bolovanje u svezi komplikacija PRIJE trudnoće ?HITNO MI JE POMOZITE! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trajanje neplaćenog dopusta je određeno kolektivnim ugovorom, ako ga nemate onda vjerojatno ovisi o dogovoru s poslodavcem. Za vrijeme neplaćenog dopusta prava i obveze iz radnog odnosa miruju.

Nije mi jasno kako bi uzeli bolovanje u svezi komplikacija trudnoće - prije same trudnoće. Komplikacije vezane uz ostajanje u drugom stanju? :-D Smiješno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Ako uzmete neplaćeni dopust kod poslodavca (kod kojega, pretpostavljam imate ugovor) mislim da je to zlouporaba neplaćenog dopusta ako u to vrijeme radite kod drugog poslodavca.

Neplaćeni dopust uzima se za npr. stručno usavršavanje (fakultet npr.), isto je i mirovanje radnog odnosa do navršene 3. godine života djeteta (također neplaćeni dopust).

 

gospođu iz prvog posta potpuno razumijem, naime mnogima je nejasno što će vam bolovanje prije trudnoće jer ne znaju da mnoge žene vrlo teško zatrudne

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija