Jump to content

Porez na neobrađeno obradivo poljoprivr. zemljište


anonimno

Preporučene objave

Zanima me da li i dalje općine mogu uvoditi ovaj porez? Na stranici porezne na onom popisu Porezi se ovaj porez više ne nalazi, kako i zašto?

I da li se takav porez onda plaća na zemljište koje je u zemlj. knjigama upisano kao šuma ili samo na ono koje je upisano kao vrt ( jedna parcela je upisana kao vrt-koji to zapravo nije, a druga kao šuma) ili to uopće nema veze i ako ima tog poreza ide na sve.

S obzirom da prebacujemo tu zemlju na sebe strah nas je eventualnih poreznih terećenja u budućnosti s obzirom da sa ta 'šuma' nalazi na vrh brda i nije baš iskoristiva, da ne bi bilo više štete nego koristi ako sredimo te papire i prebacimo to na sebe.

I kakva je praksa u EU s obzirom da se usklađujemo, da li kod njih ima takvih poreza pa bi onda eventualno i mi mogli u budućnosti imati takvo nešto? Ali ajde na poljoprivr. zemljište, ali porez na šumu koju ne koristiš baš i nema smisla, ali molim sva mišljenja i saznanja. :-?

I još jedna stvar gdje se može vidjeti da li je neka općina uvela možda takav porez?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za EU nemam pojma šta kaze u vezi toga... a da li je super sta je ukinut dalo bi se raspravljat... primjerice za porez na neizgrađeno građevinsko zemljište.. kako natjerat vlasnike 40% nekog građevnog područja jednog većeg sela da izgrade to zemljište ili ga prodaju nekome da gradi ako to oni ne zele? a zbog njih je onemogućeno dalje širiti građevinsko područje i nije ga moguće prenamjeniti u zelenu površinu ili nešto drugo ... treće .... četvrto :-x ok rijedak primjer al evo desava se upravo tu kod mene :-o udri ih po džepu! :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija