Jump to content

Povrat poreza - molim za pomoć


KSKS1

Preporučene objave

Prošle godine mirovinsko mi je uplatilo razliku duga ,na koje imam pravo kao HRVID . Ali to mi nisu prikazali na isplatnoj listi od mirovine , tako da mi porezna uprava nije priznala prilikom porezne prijave za povrat poreza . Sramotno je da mi je Država bila dužna za razdoblje od 07.11.2001. do31.12.2002. god. 9097.40kn a isplatila mi je 3996,83kn a a uzela je porez od 5003,77kn i prirez od 96,80kn. Kada sam pitao na mirovinskom rekli su mi da šta hoću da je uplata retroaktivna i da se odnosi na gore navedeno razdoblje te da nemam pravo da mi se prikaže na isplatnom listiću . Moram napomenuti da su uplate bile uplačene prošle godine a s time i porez i prirez .Prošle sam godine bar dobio odreske o uplati samo na njima nema datuma uplate , a ove godine uplačena razlika nije popračena s nikakvom daznakom . Na mirovinskom mi opet kažu da šta hoću da je to tako . Molim za savjet i pomoć šta da radim ili kome da se obratim . HVALA !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz dodatnih saznanja u svezi isplate duga a na koju i vi imate pravo čini mi se da je ovdje primijenjen članak 61. stavak 10. Pravilnika o porezu na dohodak (obračun poreza prema propisima koji su važili na dan kada je isplata trebala biti obavljenja). Ako je to zaista tako (a to morate provjeriti kod isplatitelja) onda nemate pravo na povrat poreza jer obrazac na kojem će biti prikazana isplata nosi oznaku IP3.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija