Jump to content

mladi i politika


frko

Preporučene objave

danas je mladima pitanje zaposlenja, rješavanje stambenog pitanja skoro kao nemoguća misija, isto kao što je nivo zadovoljavanja naših, kulturnih, sportskih i drugih potreba daleko od zadovoljavajućeg.

Tko je tomu kriv ? pa prvenstveno nesposobni ili korumpirani političari koji recimo da grade stanove za mlade obitelji troše državne, gradske i općinske novce na razne projekte koje izvode firme njihovih rođaka, prijatelja, stranačkih kolega u pravilu po puno većim cijenama od tržišnih. Naravno, veliki broj političara ne ide tako daleko već samo sjedi u vijeću svoga grada i općine te dobiva naknadu koja se kreće u pravilo od 500 pa do 2000 kn mjesečno (ovisi o veličini proračuna), ali upravo je problem u tom sjedenju – samo sjedi i ništa više (ne samo da sjedi u vijeću, imate veliki broj načelnika i gradonačelnika čiji su stupanj obrazovanja i sposobnosti takvi da mogu čuvati stado ovaca a ne voditi grad i svakodnevno odlučivati i ljudskim sudbinama).

No da li su tome samo krivi takva sorta političara (korumpirana ili nesposobna – jer ima ruku na srce i onih vrlo ok. no nažalost ti su u manjini), ne, krivi smo i mi sami jer smo im to dozvolili. Tko nam brani da umjesto da pljujemo, da pokušamo i sami nešto napraviti – organizirati se ?

Prije dvije godine, upravo vođeni idejom da počnemo sami sebi određivati sudbinu i pokušati vratiti ukradenu perspektivu, u Rijeci je osnovana politička stranka pod nazivom Akcija Mladih. Stranka je osnovana neposredno prije lokalnih izbora, ali smo ipak ostvarili neke rezultate. Nakon lokalnih izbora nastavili smo s radom i na svim sljedećim izborima za mjesne odbore stranka ima stalnu uzlaznu putanju. Nadamo se da će nam se pridružiti i drugi istomišljenici u drugim dijelovima Hrvatske i da ćemo nešto uspjeti promijeniti. Vjerujemo da se može jer smo po popularnosti (bez novaca) na području Primorsko Goranske županije snažniji od mnogih parlamentarnih stranaka. Valjda je svima jasno da SDP i HDZ nisu u stanju uistinu nešto promijeniti.

 

Ako vas je ovaj post možda zainteresirao posjetite stranicu www.akcijamladih.org ili pošaljite mail sa upitom na akcija.mladih@gmail.com , nadam se da hoćete jer samo zajdeno možemo pokušati nešto promjeniti

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neka se cijenjeni kolega ne uvrijedi, ali mislim da osnivanjem ovakve interesne stranke (što je i HSU) ne može se gotovo ništa postići, jer mladi kad-tad postanu stari i prestane ih zanimati problematika mladih. Kad si već spomenuo SDP i HDZ, treba reći da Forum mladih SDP-a radi puno na afirmaciji mladih i stavljanja u prvi plan probleme koji muče mlade ljude.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija