Jump to content

PARKIRANJE NA ZELENOJ POVRŠINI


anonimno

Preporučene objave

Hitno trebam pomoć!!!! Prije godinu dana doselili smo se u zgradu koja ima 6 parkirnih mjesta. Preko puta naše zgrade je parkiralište koje se naplaćuje i naravno svi koji dođu u centar grada parkiraju se na naše parkiralište i u našu ulicu, a ne preko puta ceste gdje je parkiralište poluprazno zbog naplate, tako da mi stanari zgrade ne možemo niti izaći iz ulice kada moramo nekuda ići niti naći parkirno mjesto! Snalazimo se kako znamo i umjemo pa između ostalog parkiramo se i bočno kraj zgrade u slijepu ulicu. Problem je u tome što uredno dobivamo kazne od komunalnog redara za parkiranje na zelenoj površini ( a kad smo kod parkiranja parkirani smo na cesti a ne na zelenoj površini ) koje nam šalju sa Prekršajnog suda. Od komunalnog redara nikada nismo dobili obavijest ili kaznu zataknutu za brisaće automobila nego samo od Suda. Kazna za parkiranje je 200 kn a sudski troškovi još 150 kn. Mene zanima da li komunalni redar može pisati kazne za prekršaj ako mi nismo na zelenoj površini. Nemaju ni dokaze (fotografije ili slično) da smo mi napravili taj prekršaj sam riječ djelatnika poduzeća za komunalne djelatnosti, koji uvijek ama baš uvijek bazdi po alkoholu, a naš prigovor ne uvažavaju. Zanima me još kad nastupa zastara za takve prekršaje? Zadnja kazna koju smo dobili je sa datumom 17.02.2004. u 21 h! Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo mene..

Problem mi je jasan - parkiranje, i kod mene je recimo identična situacija, ali nikada, baš nikada, nitko nije ništa dobio zbog takvog parkiranja..

U rješenju koji dobijete, što piše za koji članak i kojeg zakona se proglašavate krivim?? Da li je u pitanju neki Zakon o komunalnom redu i sl. ili pogrešno parkiranje prema ZOSPC-u?

Na što ste pisali prigovor, kako kažete, i kako znate da nije uvažen?

Ovaj zadnji događaj što spominjete, od koga je kazna? Tko vas je kaznio? Što ste dobili ?

Zastara za prekršaje u pravilu nastupa u roku 2 godine, osim ako posebnim zakonom nije propisano drugačije..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Evo mene!! Nakon problema sa kompom vraćam se ja na problem sa parkiranjem!! U međuvremenu nam je stigla nova kazna identična ko i one prije samo novi datum!! A glasi ovako: okrivljenik je počinio prekršaj iz čl.44 st.1 t.28 uz primjenu st.2. Odluke o komunalnom redu a u svezi članka 6. Odluke o izmjenama i dopunama Odlike o komunalnom redu.Prekršajni nalog se izdaje temeljem čl.90. 66. i 162 Zakona o prekršajima. Globa je u iznosu od 200 kn. Temeljem čl.150 st.1 t.7. i 151. st. 1 ZP-a okrivljenik je dužan platiti na ime troškova postupka paušalni iznos od 150 kn.

Prekršajni nalog potpisuje sudac prekršajnog suda u Velikoj Gorici. Evo Xsara to su podaci iz presude. Molim Vas da mi pomognete u ovoj situaciji jer smo već svi ludi od plavih kuverti koje nam stižu svaki tjedan! Svi stanari naše zgrade koji imaju aute imaju isti problem!!! Hvala Vam unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sada bi trebalo uzeti tu Odluku o komunalnom redu i pogledati što tamo piše u čl.44. st.1.t.28. i st.2., pa onda izmjenu te odluke i čl. 6.

Ja ih nemam i nemam pojma za kakav prekršaj se teretite, da li vam se isplati ulagati prigovor i što u njemu da navedete...

Zašto ne pokušate poslati predstavnika u Grad da razgovorom ukaže na postojeći problem, pa ako treba i da vam se kao stanarima izađe u susret na neki naćin-postavljanjem znaka zabrane parkiranja osim stanarima, ograđivanjem parkirališta, uvođenjem naplate i sl.

U mome gradu su stanari sa takvim problemom zvali i medije, i podigli problem parkiranja na malo viši nivo od pisanja globa i kažnjavanja onih koji bi se tu trebali parkirati po logici stvari...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Xsara. Sad krećem u akciju obijanja vrata u Gradskom poglavarstvu. Ako treba ići ću i do samog načelnika za geodetske i prometne poslove!!

Žalosno je to ako ne dođeš u novine da od tebe svi rade budalu a kad se netko zainteresira za taj slučaj sve se riješi u roku od 5 minuta!!! Hvala Vam još jednom!! Javim se kad budu problemi riješeni!!!

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija