Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Anonimno

naivni

Preporučene objave

1994 tuzio sam osobu koja mi je nanijela ozlijede dok sam bio na radnom mjestu, klasicni sukob konobara i pijanca koji hoce jos jednu,on je tuzio mene, takoder kazneno za nanosenje ozljede, nakon suocenja na sudu naivno sam mislio kako je vrlo jasno da sam u pravu: Odlazim u inozemstvo i sada nakon deset godina saznajem da me je dobio na sudu.na pravomocnoj sudskoj presudi pise uz iznos koji u moram platiti da je stranka tj. ja uredno pozvana na sudjenje iako mogu dokazati da tada vise nisam bio u RH tj. nisam mogao primiti sudski poziv koji je vjerojatno stigao na adresu kafica u kojem sam radio, a neko od konobara iz radoznalosti potpisao i preuzeo.Isto tako nisam mogao preuzesti ni presudu.Sto da radim

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako je presuda pravomoćna, možete je jedino osporiti ponošenjem izvanrednog pravnog lijeka, npr. zatražiti ponavljanje postupka.

 

Prijedlog za ulaganje postupka moguće je upotrijebiti u roku od 5 god. od pravomoćnosti presude koji osporavate. Na vašem mejstu ja bi ga zasnovao na novim činjenicama i dokazima, kao i na činjenici da vam nije omogćeno sudjelovanje u postupku (neurena dostava). Prijedlog se podnosi sudu koji je donio presudu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Mišljenja sam da je bolje da u prijedlogu za ponavljanje idete na toč.2. članka 421. ZPP-a, dakle nezakonitim postupanjem, a osobito propuštanjem dostave nije vam dana mogućnost da raspravljate pred sudom.Kod presude zbog izostanka nije moguće tražiti ponavlajnje postupka ako stranka sazna za nove činjenice ili nove dokaze.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×