Jump to content

Anketno pitanje


zerjav

Preporučene objave

Pogledala sam anketu i mislim da je prilicno jasna i s obzirom da forma anketnog pitanja zahtjeva kratkocu, sasvim korektna.

 

U pitanje se ne moze prepisati citava odluka, ali onaj tko je iole informiran shvatio je bit pitanja. Osim toga, legalis je objavio vijest o recenoj odluci 21. travnja pa mislim da je bilo mogucnosti da se procita i na portalu.

 

E sad, buduci da niste napisali sto to konkretno i cime dovodi u zabludu ovom anketnom, mozemo samo pogadjati i nagadjati.

 

Pitanje smo preformulirali, mada mislim da je to nepotrebno. Svi jako dobro znaju o cemu se radi. Sad smo dobili kilometarsko pitanje koje nije prakticno i sigurno se nekom drugom nece dopasti.

 

I da, nakon ankete imate opciju Komentiraj, pa bi bilo dobro da ju koristite za to.

 

P.S.

zerjav je napisao:

Želim vam odlično zdravlje ! i

Hvala. Ovo bi vam bio zgodan sig.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana Ane , koristim ovu priliku da Vam čestitam na imenovanju u Nacionalno vijeće za informatičko društvo ,za područje civilnog drustva , te zahvaljujem na svim dosadašnjim i budućim pomaganjima potrebitima .

 

Kaj se tiče ankete mislim da iz postavljenog pitanja nedvosmisleno proizlazi zaključak da je Ustavni sud donio odluku da žene rade do 65 godine života , a to ne odgovara istini .

 

Ustavni sud je odlučio slijedeće :

 

Zakonska odredba po kojoj muškarci u mirovinu odlaze sa 65, a žene sa 60 godina života protivna je ustavnoj odredbi o ravnopravnosti spolova, a zakonodavac tu nejednakost mora ispraviti do kraja 2018.

 

Više sudaca naglasili su da odluka Ustavnog suda ne propisuje s koliko godina života će se od početka 2019. odlaziti u mirovinu, niti da će žene morati raditi do 65. godine života kao što je sada to slučaj s muškarcima.

 

Sutkinja izvjestiteljica Jasna Omejec objasnila je da odluka suda govori samo da se spolna neravnopravnost mora ispraviti, a da je način na koji će se to učiniti isključivo u nadležnosti zakonodavca koji odlučuje kolika će biti dobna starost za odlazak u mirovinu.

 

Želim Vam odlično zdravlje i neka Vaše srce grije vječni plamen ljubavi i dobrote !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na cestitkama, mada je to prilicno stara vijest.

 

O tonu i sadrzaju pitanja mogli bi danima lamentirati ali mislim da je to cjepidlacenje. Sasvim je jasno da se, nakon odluke USRH da se ukine odredba o poz. diskirminaciji, radni vijek zena mijenja i to na duze, bilo to do 61. ili 65. godine.

 

Veliki broj posjetitelja legalisa nisu pravnici i njima je informacija da se radni vijek zene sada mijenja sasvim jasan i uz onakvo pitanje. Ako smo koga doveli u zabludu, zao nam je.

 

I uopce ne mislim da je pozitivna diskriminacija losa. Dapace, ona je odlika modernog drustva koji favorizira skupine koje drzava zeli posebnno zastititi (djeca, stariji, invalidi, soc. ugrozeni...). Zene, iako to neki nece priznati, koje rade na poslu i kod kuce, odrade ne jedan, nego dva radna staza.

 

No, ukoliko mi budemo u krivu, pa se radni vijek muskaraca skrati i time se postigne ta spolna ravnopravnost, rado cemo se ispricati svima. Osobito zabludjelima. :-D

 

I mi vama zelimo dobro zdravlje. Kao i vasim zupljanima. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija