Jump to content

Pitanje o kreditu


anonimno

Preporučene objave

Može li banka teoretski ovo napraviti? Otplačujem kredit koji mi prelazi 1/3 plaće, ali pošto imam suudužnika naši se prihodi zbrajaju pa je ta rata puno manja od trećine naših plaća kad se zbroje. I sad sam ja jamac trećoj osobi koja npr. ne otplačuje kredit. Znači rata kredita koji ja otplačujem prelazi 1/3 moje plaće, može li banka meni "sjesti" na plaću za ovaj kredit po kojem sam jamac argumentom da je ta rata mog kredita zapravo manja od trećine plaće jer se plaće sudužnika i men zbrajaju. Nadam se da ste shvatili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Plijeniti se može samo trećina vaše plaće, neovisno o ostalima. Međutim, ako se vama plijeni više od trećine vjerojatno je negdje u ugovoru odredba kojom ste to dopustili.

 

Danas banke uglavnom unose odrdbe kojima vi dopuštate da vam se plijeni cijeli iznos plaće. Pročitajte i taj ugovor o jamstvu. Ako ste to dopustili, a kod prvog očito jeste, onda vam mogu sjesti i na cijelu plaću.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija