Jump to content

2000 kn za zaboravnost!


anonimno

Preporučene objave

Naime nakon što mi je došla obavijest o prekoračenju brzine sam napisao da ne znam tko je vozio auto u tom trenutku. Nakon toga mi stiže uplatnica od 2000 kn jer po zakonu moram znati tko i kada vozi moj auto. Sad pišem prigovor pa na prekršajni sud. Kako ću se braniti tamo budući da mi se čini stvarno nemoguće sjećati se nečeg unatrag dva mjeseca odnosno reći tko je vozio. Da li se mogu tako braniti ili mi plaćanje ne gine?

Molim pomoć jer sam već stvarno očajan! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što i sami navodite, u startu ste pogriješili jer niste dostavili podatke PU/PP koja je to tražila. Na ovom forumu ima već nekoliko tema na traženje obavijesti o tome tko je upravljao Vašim vozilom, pa ste se mogli i tako ponašati. A sad pišite prigovor, pa se eventualno žalite ako podnesak koji ste poslali policiji niste potpisali, pa još bolje ako niste primili zahtjev policije osobno već netko od ukućana (obavezna je osobna dostava) ..., aili od suda tražite da Vam se ublaži kazna ispod propiane za taj prekršaj, jer ste na neki način slabog imovnog stanja, štitili ste nekoga sebi bliskog i slično. Sretno :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije to za zaboravnost, već temeljem čl. 229.st. 2. ZOSPC-a vozilo ne smijete dati na upravljanje osobi koja nema vozački, ili koja je pod utjecajem alkohola ili opojnih sredstava,, a temeljem st. 3. istoga članka vlasnik je dužan dati vjerodostojan podatak o identitetu osobe kojoj je vozilo dao na upravljanje..Ako to ne učini, vlasnik će se kazniti novčanom kaznom od najmanje 2,000 kn.

 

Kao vlasnik vozila trebali bi znati tko se istim koristi, odnosno tko se koristio u vrijeme počinjenja prekršaja, ako ga niste Vi počinili... Vozilo je opasna stvar..njime može biti počinjeno i kazneno djelo (prometna sa ozlijeđenima, ili nedaj bože poginulim osobama)..

 

Što napraviti?

Jeste li u prigovoru naveli koje sve osobe (članovi obitelji ili zaposlenici ako je vozilo firme) voze taj automobil osim Vas?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija