Jump to content

kolike zatezne kamate


firula

Preporučene objave

Nemam namjeru prigovarati, ali činjenica je da je ovrha već napravljena (tako ste napisali), što znači da niste na vrijeme reagirali na visinu zatezne kamate.

 

Pitanja su : tko je i temeljem čega pokrenuo ovršni postupak, tko je donio rješenje o ovrsi i temeljem čega, te tko je vašoj firmi u stvari naložio isplatu temeljem ovrhe ?

 

Naime, samo onaj tko je donio rješenje o ovrsi može to rješenje ispraviti kao i spomenutu visinu zateznih kamata (na koju se nije reagiralo), te taj isti mora donijeti drugo rješenje (ispravak) te isto dostaviti vašoj firmi.

 

P.S. Ako se radi o Dinersu, osim Zakona o zateznim kamatama trebate provjeriti i ev. vezane potpisane ugovore sa Dinersom; moguće je da ste negdje potpisali da se slažete sa takvom kamatom prilikom pristupanja... ako je to (hipotetski) slučaj kod vas, onda ništa nećete postići prigovorom niti ćete izmijeniti rješenje o ovrsi ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve gore navedeno je od suda ,u Dinersu stoji da je za sporove nadlezan sud sve to stima ,al me bas muci ta kamata jer po mom izracunu je 17% A TO ME ZIVCIRA JER NA 3 GODINE VRACANJA GLAVNICE TO JE FINI IZNOS OD 2% VISKA STO BI GA MORALA PLATITI,A U RJESENJU O OVRSI STOJI "zakonom propisane zatezne kamatne stope" i kaj sad ja cu prestati placati nakon isplate glavnice jer isadasnji poslodavac ima samo ovrhu na iznos glavnice

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija