Jump to content

I opet dosjelost i nešto uz to


anonimno

Preporučene objave

Stvari stoje ovako:

 

Moji su roditelji 1969. godine sagradili kuću - građevinska dozvola postoji - na zemljištu koje čine 8 katastarskih čestica, od kojih su za 4 čestice upisani kao vlasnici. Na ostalim česticama u gruntovni su upisani vlasnici koji su već 1969. bili pokojni. Naime, sve je počelo još smrću prapradjedova za kojima nije provedena ostavinska rasprava ili jest pa nije uknjiženo vlasništvo a papira od nikud. Djeca pokonih podijelila su zemlju uzduž i poprijeko brda i svi sretni i zadovoljni. Sada moji roditelji žele rasčistiti stvari. Neki od daljnih rođaka su živi i svi su suglasni dati izjave za uknjižbu, međutim oni koji nisu živi, imaju negdje potomke koji nam nisu poznati. Iz toga proizlaze moja pitanja:

1. Jeli dovoljno da postojeći izjave da su moji roditelji u poštenom posjedu od 1969. godine, ili će sud na neku foru pokušati naći ostale pa će predmet još dugo sajati kod zemljišnoknjižnog suca?

2. jedna od čestica glasi na zemljišnu zajednicu sela? Što je to? - ta je čestica na polovici dvorišta omeđena drugim česticama a svi koji se sjećaju tvrde da je to oduvijek u bakinom posjedu (baka je pokojna).

3. Jeli dovoljno da pokupim ljude koji su poznati i svjedoke za dosjelost, te da daju izjave na zapisnik kod suda ili mogu izjave dati kod bilježnika- to su bolesni ljudi od 75. godina starosti na više.

4. Eh da - a jedna čestica je 1970. godine bila bez ugovora mijenjana sa dotičnom gospođom, koja je živa i posjeduje puno veću česticu koju su joj starci dali u zamjenu - hoće li sud to priznati bez ugovora? Ona nebi pristala na ugovor jer nema sredstva za plaćanje eventualnog poreza na promet nekretnina - jeli možda nastupila kakva zastara na to?

 

5. I veliko finale svega - u katastru se jedna čestica brojčano duplira - dvije su čestice označene jednako i upisana je jedna teta koja je vlasnica te čestice 50-ak metara prije mojih roditelja, a isti broj je na našem katastarskom izvodu. I faca u katastru ima tri plana s različitim brojevima, a promjenom brojeva nema logike u praćenju i promjeni koja bi bila jasno vidljiva.

Nije vam jasno? Ni meni vjerujte.

 

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija