Jump to content

glavna rasprava


anonimno

Preporučene objave

Ako je dokazni postupak završen, nitko od strana u postupku (obrana-tužitelj) nije predložio još nešto ili nekoga za ispitati, a sud je mišljenja da mu je sve provedeno dovoljno za donošenje odluke, glavna rasprava je gotova i presuda se objavljuje ili odmah ili u roku 3 dana od zaključenja rasprave. Potom slijedi izrada presude, dostavlja se samo stranama u postupku, i zatim ide rok za žalbu ukoliko je netko takvom presudom nezadovoljan. Ako nema žalbe presuda postaje pravomoćna.

Ako se netko žali, to potraje, pa ovisno o odluci Županijskog suda, ova presuda postaje ili pravomoćna ili se ukida i onda opet sve ispočetka..i onda možete opet biti pozivani kao svjedok.

Ako ste bili samo svjedok - ne i oštećena strana, za vas je sve gotovo onoga dana kada ste dali svoj iskaz pred sudom, vi i ne dobijate presudu. Ako ste oštećena strana dobit će te pravomoćnu presudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovisi od suca do suca, od samog predmeta, tako da na ovo pitanje nema preciznog odgovora...

 

Ima tu još nekih stvari o kojima ovisi donošenje presude - npr. da li je bila podignuta optužnica ili optužni prijedlog,a što opet ovisi o težini kaznenog djela...tako da su tu neke još varijante moguće (mislim na vrijeme potrebno za izradu presude, žalbene rokove i nastup pravomoćnosti)...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija